Hlavní obsah

Jandač slyšel nemilou zprávu! Z MS se mu omluvil nejlépe střílející obránce play off KHL

Praha

Česká hokejová reprezentace se na květnovém mistrovství světa bude muset obejít bez Jakuba Nakládala. Devětadvacetiletý obránce Jaroslavle, jenž startoval na zářijovém Světovém poháru se kouči národního týmu Josefu Jandačovi omluvil z rodinných důvodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Nakládal české hokejové reprezentaci na letošním MS nepomůže.

Článek

„Byli jsme s ním v kontaktu a počítali s ním. Ale omluvil se, což respektujeme," pokrčil Jandač rameny. Pardubický rodák dal přednost času strávenému s rodinou, na konci února se stal dvojnásobným otcem, když mu manželka porodila syna Alexe.

Neúčast Nakládala na šampionátu konaném v Paříži a Kolíně nad Rýnem je pro Jandače velkou ztrátou, účastník tří MS hrál play off Kontinentální ligy ve velké formě. Se šesti góly byl nejlépe střílejícím obráncem vyřazovací části soutěže a Jaroslavl i díky němu došel až do semifinále.

Nakládal začal sezónu v zámořské NHL, za Carolinu ale odehrál jen tři zápasy a v listopadu ho Hurricanes umístili na listinu volných hráčů, odkud si jej ale žádný jiný klub nevybral. Za Jaroslavl nastoupil v základní části 24 duelů s bilancí tří gólů a šesti asistencí. V play off přidal k šesti trefám pět finálních nahrávek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko