Hlavní obsah

Jandač zatím škrty nedělá. Kundrátek už syna má, Birnera k porodu pustí

Praha

Zatím žádné škrty. V přípravě na květnové mistrovství světa bude i příští týden pokračovat všech 25 hokejistů, kteří nyní absolvují reprezentační kemp. Navíc v neděli se připojí další čtyři hráči: obránce Tomáš Kundrátek a útočníci Roman Červenka, Jiří Sekáč a Robert Kousal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka se k české reprezentaci připojí v neděli.

Článek

„Budeme mít k dispozici čtyři obranné dvojice a šest útoků, chceme si prostě nechat širší kádr. Z těch kluků, kteří se ale teprve zapojí, se většina při těch dvou chomutovských utkáních s Nory ještě neukáže, budou však už s námi v tréninku," uvažuje trenér Josef Jandač.

Při malém počtu beků ale kouč připouští okamžité nasazení Kundrátka, jenž odjel hned po skončení klubové sezóny za těhotnou manželkou do Kanady, kde se minulý týden dočkal narození druhého syna Jaggera Tomase. „Říkal mi, že i přes otcovské povinnosti byl za oceánem v plné hokejové permanenci. Promluvím si s ním po trénincích, jestli se hned cítí i na zápas," vysvětluje Jandač.

Čeští hokejisté v přípravě na MS
Francouz, Furch, Machovský – Jeřábek, Polášek, Klok, M. Doudera, Kolář, D. Sklenička, Šulák, Kundrátek – Radil, Horák, T. Zohorna, Kašpar, Červenka, Birner, Sekáč, P. Holík, Řepík, P. Vrána, Lev, Říčka, Hyka, P. Musil, Lenc, R. Hanzl, D. Kubalík, Kousal.
Hráči označení kurzívou se připojí v neděli

Z gólmanského tria se o zápasovou porci v Chomutově podělí Dominik Furch s Pavlem Francouzem, trenér registruje i rodinné důvody u Michala Birnera. „Ve středu mají termín porodu, tak jsme připraveni vyjít vstříc a budeme reagovat na situaci tak, aby mohl odjet, kdy bude potřeba," předesílá Jandač.

Světový šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem začíná přesně za měsíc a Jandač má z dosavadní přípravy pozitivní pocit. „Kluci příkladně makají. Ze začátku byly tréninky na rozbruslení, přece jen někteří delší čas stáli. Máme vždy na něco zaměřenou část. Minulý týden jsme se věnovali hodně útočnému pásmu a přechodu středního pásma, teď zase nácviku systému hry z hlediska obrany," přibližuje trenér.

Reklama

Související témata: