Hlavní obsah

K reprezentaci se připojil první hráč ze zámoří - bek Košťálek. Přibude i Rutta

Chomutov
Aktualizováno

K hokejové reprezentaci připravující se na mistrovství světa se dnes připojil první z avizovaných šesti hráčů ze zámoří, obránce Jan Košťálek. Hráč Winnipegu, který působil na farmě v týmu Manitoba Moose v nižší AHL, s týmem trénoval před zápasem proti Norsku. Premiérový start v národním týmu by si měl připsat příští týden v utkáních proti Německu. K reprezentaci se připojí i obránce Jan Rutta z Chomutova, jeho spoluhráč David Kämpf ani hradecký Richard Jarůšek pozvánku nedostanou. Zda se k mužstvu připojí chomutovský Michal Vondrka, se rozhodne až později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač.

Článek

"Kämpfovi i Jarůškovi jsem volal a řekl jsem, že je brát nebudeme. S Vondrkou, který má nějaké šrámy, jsme se domluvili, že se doléčí a podle vývoje u nás se připojí, nebo ne," řekl novinářům trenér reprezentace Josef Jandač po výhře 4:0 nad Norskem v prvním přípravném utkání před šampionátem.

Po dnešním zapojení Košťálka, jenž nastoupí už ve čtvrtek v odvetě s Nory, má Jandač v kádru 30 hráčů. Rutta bude jednatřicátý a příští týden by se měli připojit i další hokejisté z NHL v čele s brankářem Petrem Mrázkem.

"Určitě jsem byl hrozně rád, že se trenéři ozvali. Upřímně? Moc jsem to nečekal," poznamenal Košťálek. Dvaadvacetiletý bek odehrál poslední zápas v AHL v neděli, o den později odletěl do Evropy. "Cestu a časový posun ještě trochu cítím, ale bude to v pohodě. Naskočit jsem chtěl hned. Dostal jsem příležitost, takže jsem se jen pozdravil s mamkou a s tátou, zajel jsem na chvilku domů a pak pokračoval do Chomutova," uvedl účastník dvou světových šampionátů hráčů do 20 let.

Odchovanec pražské Sparty působí v zámoří od roku 2012, v aktuální sezóně odehrál za Manitobu 60 zápasů s bilancí dvou branek a pěti asistencí. "Těšil jsem se moc. Chci zabojovat, abych udělal tým," uvedl Košťálek.

Reklama

Související témata: