Hlavní obsah

Byrokracie i zákaz hraní na olympijském stadiónu. Hokejové přípravy vrcholí

Praha

Stovky věcí, téměř nekončící seznam, který musí být vyřešen, aby bylo vše připraveno, dohodnuto. Hokejovou reprezentaci čeká v jihokorejském Pchjongčchangu v únoru olympiáda, ta startuje 9. února. K tomu absolvuje národní mužstvo také na druhém konci světa přípravný kemp před vrcholnou událostí roku 2018. „Teď nejvíce řešíme dopravu a přípravu tréninkového tábora,“ přibližuje aktuální dění generální manažer reprezentace Milan Hnilička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač se v únoru vydá s reprezentací na olympiádu do Koreji.

Článek

Už v září zavítal do dějiště her kouč české reprezentace Josef Jandač s manažerem národního týmu Janem Černým a kustodem Zdeňkem Šmídem.

„Kluci byli v září na inspekční cestě, aby viděli prostředí, jak daleko se bude jezdit, jaký budeme mít hotel. Absolvujeme tam také týdenní kemp, přípravný zápas s Finskem, to se teď aktuálně řeší. Je to poměrně dost práce, je to dost byrokracie, ale tak to je vždycky," přiznává Hnilička, který ale ví, že jinak to nejde.

V září česká trojice zaznamenala jeden problém. Všechny šatny včetně sprch, podlah a dlaždiček v nich musely být rozbourány, protože každá obsahovala jen jednu toaletní mísu.

Zákaz hraní na olympijském stadiónu

Po odškrtnutí tohoto restu tu jsou další povinnosti. „Jsou tu dopingové programy, ale ty už se delegují na doktory, je to taková běžná příprava," vyjmenovává další rutinu Hnilička, který se občas také zapotil. Jako když na přípravný kemp byly všechny zimní stadióny obsazené.

„Než jsme se rozhodli, jak to uděláme i vzhledem k tomu, že se hrají i některé ligy ještě, tak jsme do poslední chvíle váhali, jestli kemp udělat tady nebo tam. Navíc v místě her se nemůže hrát na olympijském stadiónu, to je také taková zvláštní podmínka. Na poslední chvíli jsme zajistili ubytování a prostory, kde budeme trénovat," oddychl si Hnilička, který je nově také poslancem.

„Můžeme mu pogratulovat, jsme rádi, že tam sport a hokej má svého člověka," řekl na adresu Hniličky Martin Urban, generální sekretář hokejového svazu.

Reklama