Hlavní obsah

Od pískotu k mexickým vlnám. Čeští hokejisté odletí do Moskvy s varováním

lik, škvSport.cz

Zkušeností mají na rozdávání, v součtu sehráli přes tisíc utkání v NHL a KHL, přesto se ne vždy vše podaří. Obránci Zbyněk Michálek a Ondřej Němec by nejradši zapomněli na první dvě třetiny zápasu Česka s Finskem. Vyprodaná O2 arena, ve které se několikrát také na domácí hokejisty pískalo. Nakonec se ale všichni dočkali probuzení a národní tým vyhrál 3:2 v prodloužení v úvodním utkání Channel One Cupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zbyněk Michálek

Článek

Čeští hokejisté otočili zápas s Finskem

"Za první dvě třetiny by nás lidi vypískali, nakonec by nás nosili na rukou, takový je někdy hokej, měli jsme taky štěstí. Kdyby Finové dali v první třetině čtyři góly, nemohli bychom se divit a bylo po zápase, ale nějak jsme to ubojovali. Klobouk dolů před Finy, hráli moderní a rychlý hokej," přiznal sílu soupeře Michálek, který v NHL odehrál téměř 800 zápasů.

On ze Sparty, Němec z Brna, skok z extraligy do mezinárodního rychlíku. „Extraliga se nedá s Evropou srovnávat, ten level je úplně někde jinde. Člověk musí být pořád v pohybu. Chvilka zaváhání znamená obrovský problém. Museli jsme nahodit motory, hýbat nožičkama, aby to šlo," byl po zápase už v pohodě zadák Komety.

O lepší náladu se nakonec postaral autor tří gólů Martin Růžička. On vše otočil, tragédie se nekonala. „Přišel, viděl a dal hattrick. Když dostane nalito, je to z devadesáti procent gól," chválil třineckého forvarda Němec. „Je vidět, že to je střelec. Moc ho neznám, ale když dostane šanci, dokáže ji proměnit, takové hráče český hokej potřebuje," přidal se Michálek.

Nakonec byla i mexická vlna

Ve čtvrtek se reprezentace přesouvá do Moskvy, kde v pátek sehraje utkání proti Kanadě a v neděli zakončí turnaj proti Švédsku. Pokud Češi předvedou výkon jako v prvních čtyřiceti minutách s Finskem, nemusí už také obrat vyjít.

„Musíme zapracovat na tom, abychom hráli celý zápas a nenechávali to na poslední chvíli," ví moc dobře Němec, který si v Praze užil se spoluhráči velké divácké přízně. Taková je v Moskvě nečeká.

„Lidi byli fantastičtí, fandili i za nepříznivého stavu, člověk si to užíval. Vítězství je dobrý, ale ty dvě třetiny jsou zdvižený prst, varování," dodal a Michálek jen doplnil. „Lidi odcházeli spokojení, plná hala, mexické vlny, kvůli tomu hokej hrajeme, ale musíme hrát jako tým."

Reklama

Související témata: