Hlavní obsah

Vánoce hokejové dvacítky? Dárky hráčům určí los

Praha

České hokejisty těsně před startem MS do 20 let čekají společné Vánoce už v Buffalu a mladíci přesně v duchu rituálu minulých let počítají s týmovým štědrovečerním menu i předáváním dárků mezi sebou.

Foto: Sport.cz

Trenér české reprezentace do 20 let Filip Pešán.

Článek

„Je z toho fakt pěkná tradice, že každý nachystá jeden dárek a všechno další se určuje losem. Pamatuju si, že jsem před rokem v Montrealu rozbalil činku bůhví od koho a já sám dával čepici s rohama, kterou dostal Adam Musil," líčí boleslavský obránce František Hrdinka.

Spoluhráče ročníku narození 1998 potkává v národním týmu už někdy od patnácti let. „I když jsme se hokejově rozběhli do různých stran, teď jsme zase pohromadě a známe své role. Když je to fakt špatné, tak se i já ujmu slova," usměje se Hrdinka, který patří mezi šestici českých mladíků se zkušeností z MS dvacetiletých.

Úžasný Montreal

„Jen vstřebat atmosféru šampionátu není jednoduché. Budeme zase hrát v jedné z největších hal v NHL, kam přijde několik tisíc lidí, a pak je to úplně něco jiného, než známe z domova," připomíná zájem v zámoří o dvacítky. „Pamatuju si, jak tím loni v Montrealu všichni neskutečně žili, úplně úžasné bylo i zázemí."

Výraznými postavami českého týmu letos mají být útočníci Nečas a Chytil, kteří si už připsali starty v NHL. „Jsou připraveni, že na nich bude stát ofenzíva," poznamenává Hrdinka. Česko už třináct let čeká na cenný kov z MS této věkové kategorie. „Dlouhou dobu bez medaile máme všichni v hlavě. Potenciál v týmu, aby se nám povedlo něco velkého, určitě je," přemítá.

Šampionát pro Čechy startuje 26. prosince soubojem s Rusy.

Reklama