Hlavní obsah

Burger byl v Liberci stejně jako loni hvězdou

LIBEREC

Bylo to úplně stejné jako minulý rok. Hokejová reprezentace začala sezónu v Liberci vítězstvím 2:1 nad Finy po nájezdech a vítězný gól dal znovu Jiří Burger. "Ještě než jsem se rozjel, tak mě napadlo, že se opakuje loňská situace, připomínali mi to i kluci na střídačce a jsem moc rád, že se mi povedlo dát gól," přiznal 29letý vítkovický centr.

Článek

"Chtěl jsem sice jít do blafáku, jenže gólman byl dost zalezlý, tak jsem raději volil střelu a prošlo to do sítě," popisoval Burger, jenž se během letních přípravných zápasů v klubu při nájezdech trápí, ale v reprezentaci se po roce znovu osvědčil.

Pozitivní je podle něj nové pravidlo nařizující úpravu pásu ledu před nájezdy. "Je to znát, puk se po hladkém ledě lépe vede. Jen mě překvapilo, že ruský sudí trval na tom, že obě mužstva budou jezdit na stejnou branku, o ničem takovém v pravidlech nevím," usmíval se Burger a přiznal, že má velkou radost z vítězného vstupu do turnaje. "Snad jsme udělali radost divákům, kterých sice nepřišlo moc, ale snažili se vytvořit dobrou atmosféru."

Marek jen tak bouchl do puku

Na gól čekala liberecká Tipsport Arena až do 51. minuty, kdy Finové využili přesilovku, ale o 37 vteřin později se hned v příštím střídání povedlo vyrovnat důraznému Janu Markovi. "Po Blaťákově nastřelení zůstal chumel hráčů před brankou, tak jsem bouchnul do puku a v brance jsem ho spatřil, až když lidi začali jásat," popisoval autor prvního českého gólu v sezóně.

Rychlé srovnání ocenil i liberecký obránce Lukáš Zíb. "Bylo důležité, že jsme se na Finy hned dotáhli, jinak to byl klasický úvodní zápas turnaje, ty bývají podobné," hodnotil duel. "Mohli jsme ale skórovat hned v první třetině, kdy jsme Finy přehrávali a bylo tam hodně dobrých šancí, jenže od druhé třetiny soupeř zlepšil pohyb a hra se vyrovnala," doplnil sparťanský centr Marek.

Reklama

Související témata: