Hlavní obsah

Borci z NHL, nejmenší i nejstarší hráč turnaje. Češi vstupují do MS dvacítek

Úterním zápasem Čechů s Rusy startuje v Buffalu v 18:00 našeho času hokejové mistrovství světa hráčů do 20 let. Soupiska českého výběru ještě bude zúžena o dvě jména, zatím se však může pochlubit například nejmenším i nejstarším hráčem turnaje, jak uvádí web EliteProspects.com. Plzeňský útočník Petr Kodýtek měří pouhých 168 centimetrů. Litvínovský zadák Lukáš Doudera pak bude jedním ze dvou hokejistů, kteří během šampionátu stihnou oslavit 20. narozeniny. Mezi tahouny by měli patřit Martin Nečas s Filipem Chytilem, kteří už nakoukli do NHL.

Foto: Sport.cz

Trenér české reprezentace do 20 let Filip Pešán.

Článek

Martin Nečas v této sezóně zasáhl do jednoho utkání v dresu Caroliny, odkud se následně vrátil do Komety Brno. Filip Chytil okusil zápas nejprestižnější ligy hned dvakrát a momentálně působí na klubové úrovni v Hartfordu, záložním týmu New Yorku Rangers.

Experti citovaní na webu NHL.com se shodují, že hlavním favoritem na zlato je tým Spojených států, který bude obhajovat triumf z minulého ročníku. Z hráčů by se mohl těšit největší pozornosti švédský ofenzivní obránce Rasmus Dahlin, jenž by se měl stát příští jedničkou draftu NHL.

První střetnutí celého turnaje je na programu od 18 hodin našeho času a potkají se v něm Češi se silným Ruskem.

„To, že hrajeme s jedním z favoritů hned na začátku, může být výhoda. Samozřejmě, že by se mi líbilo, kdybychom Rusko zaskočili," uvedl trenér Filip Pešán.

Jeho svěřence ještě v základní skupině čekají Švédi, Bělorusové a Švýcaři. Do čtvrtfinále postupují v každé skupině čtyři týmy z pěti.

Program českého týmu v základní skupině B
26. 12., 18:00Česko - Rusko
28. 12, 22:00Švédsko - Česko
30. 12., 18:00Česko - Bělorusko
31. 12., 18:00Švýcarsko - Česko

Reklama

Související témata: