Hlavní obsah

Euro Hockey Tour on-line: Česko vs. Rusko

PRAHA/LIBEREC

Nedělním duelem s výběrem Ruska uzavřou čeští hokejisté v liberecké Tipsport Areně první podnik letošní Euro Hockey Tour. Po vítězných nájezdech s Finskem a porážce se Švédskem svěřenci trenéra Aloise Hadamczika zatím v nové sezóně čekají na výhru v normální hrací době. Zda se jim to podaří proti výběru Vjačeslava Bykova sledujte v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Hadamczik podle původního plánu nechá v závěrečném utkání odpočívat gólmana Milana Hniličku a do branky se postaví Roman Málek. "Rozhodli jsme se tak už dřív, ať by byl vývoj turnaje jakýkoliv," prohlásil český reprezentační kouč pro server hokej.cz

Brankařská výměna nebude ovšem jedinou změnou, ke které Hadamczik sáhne. Do kádru se také vrátí Martin Chabada s Ivanem Rachůnkem. "Hrát nebudou Rolínek a Pletka. Chabadu posuneme do druhé řady, Rachůnek naskočí spolu s Hořavou a Skuhravým," vysvětlil Hadamczik. Do hry navíc nasadí všech sedm obránců, zatímco v úvodních zápasech točili trenéři šestici zadáků.

Ruští hokejisté v dosavadním průběhu turnaje neokusili porážku. Ve čtvrtek vyhráli v Linköpingu po samostatných nájezdech nad Švédskem, včera se jim zase podařilo otočit a dovést do vítězného konce zápas s Finy. "Rusové jsou výborní bruslaři, výborně kombinují. Bude záležet na našem dobrém pohybu, potřebujeme zlepšit zakončení," naznačil bolístky českého týmu Hadamczik.

Reklama

Související témata: