Hlavní obsah

Hadamczik i hráči hořekovali nad chabou koncovkou

LIBEREC

Pouze šest branek ze hry dokázali nastřílet čeští hokejisté ve třech zápasech turnaje Česká pojišťovna Cup v Liberci. V konečném součtu to stačilo pouze na upachtěnou výhru nad Finskem po nájezdech a poslednímu čtvrtému místu v turnaji. Přitom herní projev týmu nebyl až tak špatný, chyběla jen větší efektivita při zakončování.

Článek

"Zase nás zradila koncovka, přitom jsme si v tomhle zápase vytvořili asi nejvíc šancí z celého turnaje," vykládal po nedělním utkání s Ruskem Jaroslav Hlinka. "Hodně špatně jsme zahráli hlavně tu přesilovku pět na tři, to byl možná klíčový okamžik zápasu," dodal zkušený útočník.

Podle jeho spoluhráče ze Sparty Jana Marka hrál český tým v první třetině až příliš bojácně. "Toho Rusové dokázali využít a nebýt Romana Málka, tak jsme prohrávali ještě větším rozdílem. Trenér nás o přestávce pořádně seřval a myslím, že od druhé třetiny byl z naší strany k vidění lepší výkon," tvrdil hráč, jenž dokázal skórovat v každém ze tří utkání. "Útočník je přece od toho, aby dával góly. Zvedlo mi to sebevědomí, ale na druhou stranu ty góly k ničemu nevedly. Takže je to spíš taková poloviční radost," řekl Marek skromně.

Někteří hráči ještě nemají patřičnou výkonnost

Jeho produktivita byla v českém týmu ojedinělá, řada tradičních střelců jinak zklamala. "Někdy jsme zbytečně vykrášlovali útočné akce. Hráči si musí uvědomit, že mezinárodní hokej není o kráse, ale o účelu. My někdy zbytečně přidáváme ještě nahrávku navíc. Musíme o tom s hráči více mluvit a klást důraz na zakončení. V každém utkání máme dostatek střel, ale chybí větší razance. Potřebovali bychom víc takovou tu kanadskou drzost, jít do toho po hlavě," vyjádřil nespokojenost trenér Alois Hadamczik.

Hlavní kouč národního týmu nebyl spokojen s výkony některých hráčů, ale nechtěl vynášet unáhlené soudy. "Poznal jsem asi čtyři nebo pět hráčů, kteří momentálně ještě nemají výkonnost na takovýto turnaj. Naproti tomu se ukázali i hráči, kteří šli výkonnostně nahoru a mohou být příslibem do budoucna," uzavřel Hadamczik.

Reklama

Související témata: