Hlavní obsah

Kanada - Švýcarsko 3:0Spenglerův pohár vyhráli potřetí za sebou hokejisté Kanady

Davos

Hokejisté Kanady vyhráli potřetí za sebou Spenglerův pohár a celkovým patnáctým triumfem se v historické tabulce dotáhli na pořádající Davos. "Javorové listy" v dnešním finále 91. ročníku turnaje zdolaly 3:0 reprezentaci domácího Švýcarska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále Spenglerova poháru Kanada - ŠvýcarskoVideo: sntv

 
Článek

Pro oba týmy byl Spenglerův pohár posledním vystoupením před nominací na olympijské hry v Pchjongčchangu, kterých se nezúčastní hráči NHL. Kanada letos v Davosu porazila ve skupině i sobotním semifinále Hradec Králové a má na Spengler Cupu bilanci dvanáct výher z posledních třinácti zápasů.

Po bezbrankové první třetině se o branky vítězů postarali ve 28. minutě Zach Boychuk ze Slovanu Bratislava, o čtyři minuty později kapitán Maxim Noreau z Bernu a v 53. minutě další švýcarský krajánek David McIntyre z Zugu. Čisté konto vychytal David Poulin, jenž hájí branku Medveščaku Záhřeb v EBEL.

Švýcaři nebyli přes porážku nijak zvlášť zklamaní. "Nemáme si moc co vyčítat. V úvodních třech zápasech jsme dali spoustu gólů, dneska nám chyběl zabijácký instinkt. Kanaďané byli chladnokrevní, navíc měli potřebné štěstí. Jsem na tým hrdý, kluci bojovali až do konce," uvedl trenér Patrick Fischer podle Blicku.

Ve finále překvapivě nenasadil elitní útočníky Denise Hollensteina a Vincenta Praplana. "První útok je samozřejmě naší velkou zbraní, ale chtěl jsem dát jiným hráčům šanci táhnout ofenzívu. Sice jsme neskórovali, ale měli jsme dost šancí na to, abychom vyhráli. Dnes uspěla Kanada, příště to bude opačně!" prohlásil rezolutně švýcarský kouč.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - finále:
Kanada - Švýcarsko 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 28. Boychuk, 32. Noreau, 53. McIntyre.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko