Hlavní obsah

Češi Finy vyřadí, věří zámořský expert. Švédové to ale vidí jinak

Buffalo/Praha

Čeští hokejisté sklízí uznání a chválu za své výkony v základní skupině mistrovství světa do dvaceti let v Buffalu. Skončili druzí se skvělým ziskem devíti bodů. Jenže to už je minulost, teď je tu klíčový zápas celého turnaje - čtvrtfinále proti Finsku (dnes v 18h). Papírově jsou mírným favoritem Seveřané, ale Pešánovu týmu věří na postup třeba i expert kanadské televize TSN Craig Button.

Foto: Mark Blinch, ČTK/AP

Finský tým patřil před MSJ k favoritům na medaili. Uspěje ale proti Čechům?

Článek

Sám se přiznal v diskuzním pořadu TSN, která šampionát dvacítek, a juniorský hokej vůbec, detailně pokrývá, že Finy před mistrovstvím tipoval na zlato a Čechy na konec ve čtvrtfinále. Před ním však svoji předpověď radikálně změnil.

„Tohle čtvrtfinále je vůbec nejtěžší na tipování. Finsko jsem před turnajem dokonce tipoval na zlato. V tom je krása přehodnocování vlastních názorů. Češi tady ukázali hodně silnou ofenzivu a myslím si, že postoupí," uvedl Button.

Na medaili prý Češi nedosáhnou

Tím ale podle něj česká cesta v Buffalu skončí. Věří, že v semifinále český tým prohraje s Kanadou, která předtím hladce vyřadí Švýcary. V duelu o bronz pak mají Češi prohrát s USA, které si mají o kolo dříve poradit s Rusy.

„USA nikdy neporazily Rusko ve čtvrtfinále. Loni se jim to povedlo v semifinále po samostatných nájezdech. Nicméně tentokrát Rusy vyřadí a utkají se se Švédy o finále. Švédsko vyhrálo 44 zápasů za sebou v základní části MS a tentokrát v semifinále porazí Američany a zahraje si o zlato," tipoval dále.

Vůbec nepochyboval o tom, že by Tre Kronor mohly ve čtvrtfinále zaváhat proti Slovákům: „Pro ně jsou Švédové zkrátka příliš dobří."

Finsku, které v základní skupině obralo o body jen Slovensko a slabé Dány, zase věří více třeba švédský list Aftonbladet.

„Finsko v základní skupině zrovna příliš nepřesvědčilo. Pořád se ale zdá být lepším týmem než Češi, pro Suomi bude důležité, aby jim zahráli jejich klíčoví ofenzivní hráči. I Češi mají ale nebezpečné forvardy. Tenhle zápas je opravdu těžké předpovídat," píše Aftonbladet, který předpovídá výhru Finů nad Čechy 4:3.

Komentátor finského listu Yle Teemu Tammilehto má za to, že tým Suomi se na šampionátu definitivně probudil až ve druhé polovině zápasu s USA (4:5) a teď by se konečně mohl ukázat v té nejlepší formě.

„Finsko předvádělo v neděli 30 minut proti USA příšerný hokej, ve druhé polovině zápasu ale mladí lvi konečně vycenili zuby. Najednou bylo Finsko nebezpečné v útoku a navzdory porážce předvádělo svůj nejlepší hokej na MS. Pokud bude tým hrát tímto způsobem v play off, může porazit každého a pomýšlet klidně i na zlato," píše Tammilehto.

Postoupí Češi přes Finy do semifinále MS?
Ano
78,1 %
Ne
21,9 %
Celkem hlasovalo 15789 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS v hokeji do 20 let

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.18      22 : 00 Buffalo
    Kanada Kanada Švýcarsko Švýcarsko
    8 : 2
  • 02.01.18      18 : 00 Buffalo
    Česká republika Česko Finsko Finsko
    4 : 3
    po sam. nájezdech
  • 03.01.18      00 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Slovensko Slovensko
    3 : 2
  • 03.01.18      02 : 00 Buffalo
    Spojené státy USA Ruská federace Rusko
    4 : 2
  • Semifinále

  • 05.01.18      02 : 00 Buffalo
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    7 : 2
  • 04.01.18      22 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Spojené státy USA
    4 : 2
  • Finále

  • 06.01.18      02 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Kanada Kanada
    1 : 3
  • 05.01.18      22 : 00 Buffalo O 3. místo
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    9 : 3