Hlavní obsah

V první třetině se Kanaďané vztekali. Nevěděli, která bije, řekl obránce Hájek

Buffalo/Praha
Aktualizováno

Porážka 2:7 v semifinále mistrovství světa hokejistů do dvaceti let české mladíky bolela. Kanadě sice podlehli o pět gólů, ale dobře věděli, že povedený úvod dával naději na lepší výsledek. „První třetina byla z naší strany naprosto parádní. Abychom takhle přehrávali Kanadu, to jsem ještě nezažil. Kanaďané se vztekali a v tu chvíli vůbec nevěděli, která bije. Z toho jsem byl nadšený," vykládal obránce Libor Hájek.

Foto: Sport.cz

Český obránce Libor Hájek na MS dvacítek v Buffalu.

Článek

Češi sice zápas dobře rozjeli, ale pak Kanaďané postupně ničili české naděje při přesilových hrách. České fauly nemilosrdně trestali. „Dostali jsme hloupé góly při našich oslabeních a od druhé třetiny už to bylo jednoznačné," uznal Hájek.

Podle autora dvou českých branek Filipa Zadiny bylo klíčové, že se českému týmu nepovedlo navýšit vedení na 2.0. „Zápas by pak vypadal úplně jinak. Bohužel, znovu jsme udělali hloupé fauly a v oslabeních jsme inkasovali góly," souhlasil s Hájkem šikovný český útočník.

Kanaďané potvrdili, že v početní převaze dominují. „V takové chvíli se hrozně těžko hraje. Po inkasovaných gólech v oslabení už to bylo špatné. Myslím, že kvůli tomu jsme s Kanadou nakonec prohráli," dodal.

Na kdyby se nehraje, kanadský válec se rozjel

Trenér Filip Pešán rovněž označil úvod střetnutí z pohledu českých reprezentantů za slušný, což favorita zaskočilo. Stejně jako Zadina pak označil za důležitý fakt to, že v kanadské síti neskončilo víc branek.  "Měli jsme velkou šanci zvýšit na 2:0, ale bohužel jsme ji neproměnili. Na kdyby se bohužel nehraje," povzdechl si kouč.

A tak nakonec uspěl soupeř českého týmu, výrazně se prosadil i střelecky. "Kanada si - podle mě až trochu lacině - chodila pro naše fauly. Možná i vlastní nešikovností jsme soupeři přesilovky doslova nabídli a on proměnil všechny tři. V oslabeních jsme ztráceli hodně sil. Je to samozřejmě velmi zdrcující, když ze tří soupeřových přesilovek obdržíte tři góly. Potom se rozjel kanadský válec už naplno a pro nás to bylo hodně těžké," doplnil český kouč.

Reklama

Související témata: