Hlavní obsah

Zemřeme na ledě, chceme vyhrát medaili, burcuje Čechy adept na krále střelců

Klika ve čtvrtfinále a realita v semifinále. Po těchto dvou stavech je jisté jedno. Česká hokejová dvacítka bude v pátek od 22 hodin bojovat o bronzovou medaili na mistrovství světa s USA. Naposledy ji mladíci vybojovali před třinácti lety, když v Grand Forks brali třetí místo. „Zemřeme na ledě, chceme vyhrát medaili pro Českou republiku,“ je nekompromisní Filip Zadina, který se na turnaji v Buffalu výrazně bodově prosazuje.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Filip Zadina slaví gól, bude se radovat i po utkání s USA?

Článek

Druhé místo v základní skupině a spokojenost. Čtvrtfinálová výhra 4:3 po samostatných nájezdech nad Finy, kdy čaroval gólman Josef Kořenář. V semifinále Kanada a debakl 2:7. Favorit ukázal sílu, zvítězil a Česko čeká boj o medaili, tu bronzovou. V něm narazí na tým USA, který prohrál ve druhém semifinále se Švédskem 2:4.

Proti Kanaďanům se prosadil jen Zadina. On vstřelil první a poslední gól utkání, mezitím úřadoval soupeř, sedm gólů jako v Buffalu. „První gól byl pro nás budíček," přiznal Drake Batherson.

„Zkoušeli jsme hrát, co jsme chtěli. V první třetině to šlo, pak už to bylo těžké. Zítra uděláme pro výhru všechno. Zemřeme na ledě, chceme vyhrát medaili pro Českou republiku," řekl v pozápasovém rozhovoru pro iihf.com Zadina, který je čtvrtý v kanadském bodování turnaje (7+1) a dělí se se sedmi góly o první místo mezi střelci.

Americká mise nekončí

Boj o třetí místo, souboj poražených a zklamaných ze semifinále. Americké mužstvo porazilo ve čtvrtfinále Rusko 4:2, stejným poměrem, jen opačným skóre, nestačilo v utkání o finále na Švédsko.

„Naše mise nekončí, dlužíme to americkému hokeji. Zítra musíme vyhrát, je to čest, musíme být připraveni," zavelel hned po porážce trenér Bob Motzko.

Vyhrát a letět domů s medailí chce i český kouč Filip Pešán. „Jednoznačně. Chceme vyhrát. Když jsme takhle blízko, uděláme pro medaili všechno. Očekávám vyrovnané utkání. Kdo se dřív oklepe a dostane do zápasu, ten uspěje," citoval jeho slova server hokej.cz.

Kdo tedy vyhraje?

Vyhraje Česko nad USA a získá na MS bronzovou medaili?
Ano
71,6 %
Ne
28,4 %
Celkem hlasovalo 7250 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS v hokeji do 20 let

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.18      22 : 00 Buffalo
    Kanada Kanada Švýcarsko Švýcarsko
    8 : 2
  • 02.01.18      18 : 00 Buffalo
    Česká republika Česko Finsko Finsko
    4 : 3
    po sam. nájezdech
  • 03.01.18      00 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Slovensko Slovensko
    3 : 2
  • 03.01.18      02 : 00 Buffalo
    Spojené státy USA Ruská federace Rusko
    4 : 2
  • Semifinále

  • 05.01.18      02 : 00 Buffalo
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    7 : 2
  • 04.01.18      22 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Spojené státy USA
    4 : 2
  • Finále

  • 06.01.18      02 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Kanada Kanada
    1 : 3
  • 05.01.18      22 : 00 Buffalo O 3. místo
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    9 : 3