Hlavní obsah

Chára předvedl chybu jako hrom. Toho se musíme vyvarovat, reagují spoluhráči

Toronto

Výběr Evropy po svém překvapivém postupu do finále Světového poháru v úvodním finále potrápil i jednoznačného favorita Kanadu. Při porážce 1:3 hned dva góly inkasovali svěřenci Ralpha Kruegera po vlastních chybách. Pořádnou hrubku předvedl zkušený slovenský obránce Zdeno Chára. A spoluhráči po zápase věděli, že podobné zkraty se ve druhém finále nesmějí stávat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

První finále Světového poháru Kanada - Výběr EvropyVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kanaďané na Evropany vlétli. Skóre otevřel na začátku zápasu Marchand a druhý gól přidal po asistenci Ryana Getzlafa Steven Stamkos. Celé akci ale předcházela hrubka vytáhlého slovenského beka, který se pustil do kličkování na červené čáře a Getzlaf mu puk zcizil (na videu čas od 0:23).

„Úvodní dějství rozhodly dvě individuální chyby, ale ta Chárova ze 14. minuty byla „výstavní"," okomentoval server sport.sk úlet držitele Norrisovy trofeje z roku 2009 pro nejlepšího obránce celé NHL.

„Chybám na modré a červené čáře se musíme vyvarovat a raději to nahodit do třetiny," vykládal po zápase Chárův krajan Jaroslav Halák, který se v bráně znovu překonával; zlikvidoval 35 střel.

Musíme se poučit, vědí Evropané

Na stejnou problematiku upozorňoval i jediný střelec Výběru Evropy Tomáš Tatar. „Góly jsme inkasovali jen po malých chybičkách, které se nesmějí stávat".

V podobném duchu hovořil i kapitán výběru Anže Kopitar: „První dva kanadské góly padly po našich chybách. To musíme ve druhém utkání odstranit a hrát svou hru," prohlásil Slovinec, jehož Wayne Gretzky označil za jednoho z pěti nejlepších hráčů NHL.

Jenže ani jeho přítomnost na ledě v Torontu nepomohla k tomu, aby Výběr Evropy urval v úvodním finále vítězství. „Musíme se poučit. Je to jen jeden zápas a hraje se na dva vítězné," burcuje své mužstvo opora týmu Halák. „Musíme zabrat. Musíme jim to znepříjemnit, hrát naplno a dát do toho všechno," dodal gólmany New York Islanders.

Druhé finále Světového poháru se hraje v pátek ve dvě hodiny ráno středoevropského času.

Jak dopadne druhé finále Světového poháru?
Vyhraje Kanada
55 %
Vyhraje Výběr Evropy
45 %
Celkem hlasovalo 6066 čtenářů.

Reklama

Související témata: