Hlavní obsah

Znojmo porazilo v hokejovém Tipsport Cupu pražskou Slavii 4:0

PRAHA

Až zlepšený střelecký výkon ve druhé polovině utkání vynesl hokejistům Znojma vítězství nad Slavií Praha 4:0. V týmů Orlů nastoupil poprvé v letošní sezóně útočník Dopita. Střeleckou pohotovostí se blýskl autor tří branek Martin Růžička. Znojmo podržel i brankář Trvaj, který chytil slavistickému útočníkovi Vladimíru Růžičkovi mladšímu trestné střílení.

Článek

Pražská Sparta porazila v Nymburce svého velkého rivala a finálového soupeře z Pardubic po výsledku 4:3, čímž výrazně oživila své naděje na postup ze skupiny C, v jejímž čele však zůstávají i po čtvrtku Východočeši.

Velice slušná návštěva v ochozech nymburského stadiónu nečekala na úvodní trefu dlouho, neboť skóre otevřel již v 5. minutě sparťan Melichárek. Do přestávky však stihl srovnat krok Koukal a hned ve 22. minutě poslal hosty do vedení Zohorna. Ani hostující radost však neměla dlouhého trvání, neboť těsně před polovinou utkání vyrovnal Netík.

Ve 36. minutě se stihli trefit oba týmy, když 29 vteřin po gólu pardubického Tvrdíka odpověděl střelec posledních dnů Langhammer. Dramatické utkání rozhodl krátce po začátku třetí třetiny oblíbeným bekhendovým blafákem z trestného střílení Petr Ton.

Třinec sebral Vítkovicím první body 

Třinečtí hokejisté připravili Vítkovicím první bodovou ztrátu, kombinovaný tým soupeře s řadou juniorů porazili ve Werk Aréně 3:2. Oceláři rozhodli o svém vítězství efektivním využíváním přesilovek, ze kterých dali dvě branky a třetí vstřelili při signalizované výhodě.

Téměř dvě třetiny se čekalo na gól, pak během jedné minuty padly hned dva. Vítkovice poslal do vedení gólem z oslabení Petrovický, ale domácí přesilovku stihli ještě i využít, když se trefil Švarný. Slovenský bek Ocelářů byl při chuti, ve 48. minutě strhl vedení na třineckou stranu a nejtěsnější náskok zvýraznil Martynek. Hosté už v přesilovce jen snížili.

Budějovice si poradily s plzeňsku juniorkou 

Jihočeši s náhradníkem Altrichtrem v brance měli plné ruce práce s houževnatým soupeřem, který vedle zkušených hráčů nasadil do hry i pět juniorů včetně gólmana Halmošiho. Plzeňané šli do vedení po ukázkové spolupráci Divíška s Čakajíkem ve vlastním oslabení. Přesně za minutu a půl ale vyrovnal Toman střelou od modré při přesilovce pět na tři.

V další dvojnásobné přesile nastřelil domácí Mucha horní tyčku. Ve druhém dějství nedokázal Nikolov v početní převaze trefit ze dvou metrů odkrytou klec. Budějovický Hřebejk poté orazítkoval tyčku a v pokračující akci zařídil domácím vedení. Třetí třetina byla festivalem neproměněných šancí, největší měli Plzeňané Kracík a Dobrovolný a Jihočeši Sailer s Gulašem. Vítězství pojistili v závěru dalekonosnými střelami Hübl a Sailer.

Vsetín porazil v možná posledním derby Zlín 

Zlína prohrál v 5. kole Tipsport Cupu ve valašském derby se Vsetínem 2:3. Vsetínu vyšel dokonale vstup do utkání. Po sedmi minutách už získal dvoubrankový náskok po dorážkách Stantiena a Berzinše, třetí gól přidal Horák. Zlín korigoval výsledek až v závěrečné třetině brankami Vlacha a necelou minutu před koncem využil zmatku v obraně soupeře ke skórování Filip Čech.

Litvínov deklasoval Chomutov

V duelu regionálních rivalů dominoval možná až nečekané snadno Litvínov, jemuž k jednoznačnému vítězství 7:1 pomohl především skvělý vstup do utkání. Bahenský ve 14. minutě zvýšil již na 3:0, načež Podolku v brance Chomutova vystřídal Horčička.

Tomu se však nevedlo o mnoho lépe a do konce utkání ještě čtyřikrát inkasoval. Čestný úspěch prvoligového týmu přišel až ve 47. minutě z hole Heinische, jenž se prosadil při přesilovce.

Tipsport Cup
4. kolo
Skupina A
Chemopetrol Litvínov - KLH Chomutov 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)
Branky: 33. a 59. Bednařík, 54. a 55. Lukeš, 3. Maxa, 12. Kubát, 14. Bahenský - 47. Heinisch. Rozhodčí: Hribík - Charvát, Bláha. Vyloučení: 11:8, navíc Lukeš (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 850.
Skupina B
Mountfield České Budějovice - Lasselsberger Plzeň 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky: 14. Toman, 31. Hřebejk, 55. Hübl, 58. Sailer - 13. Čakajík. Rozhodčí: Lacina - Polonyi, Kostka. Vyloučení: 7:8, navíc Květoň - Čakajík oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 800.
Znojemští Orli - Slavia Praha 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky: 35., 47. a 50. M. Růžička, 48. Erat.
Skupina C
Sparta Praha - Moeller Pardubice 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky: 5. Melichárek, 28. Netík, 36. Langhammer, 43. P. Ton z tr. střílení - 17. Koukal, 22. Zohorna, 36. Tvrdík. Diváci: 1500.
5. kolo
Skupina D:
Oceláři Třinec - Vítkovice Steel 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky: 39. a 48. Švarný, 56. Martynek - 39. Petrovický, 59. Krenželok. Rozhodčí: Mikula. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1.
RI Okna Zlín - Vsetínská hokejová 2:3 (0:2, 0:1, 2:0).
Branky: 44. R. Vlach, 60. F. Čech - 5. Stantien, 7. Berzinš, 34. Horák. Rozhodčí: Skoupý - Prchal, Pospíšil. Vyloučení 13:13, navíc Ďurák (Zlín) 10 min., Mokrejš - Stantien oba do do konce utkání. Využití 0:2. Diváci: 1007.

Reklama