Hlavní obsah

Hokejisté Třince rozstříleli oslabený výběr Vsetína

TŘINEC

Zdecimovaný tým hokejistů Vsetína, který pondělní verdikt arbitráže definitivně vyřadil z extraligy, se stal v pátém kole Tipsport Cupu snadnou kořistí Třince. Na jeho ledě v úterý po jednoznačném průběhu podlehl 1:6.

Článek

Nejzkušenějším harcovníkem na vsetínské soupisce byl s 38 extraligovými starty jednadvacetiletý útočník Martin Davídek a podle toho zápas také vypadal. Juniorský výběr Valachů přes veškeré úsilí neměl nárok. Už za pět minut prohrával o dva góly a třinecký brankář Čechmánek si první vážnější kontakt s pukem připsal až ve druhé polovině první třetiny. Oceláři v poklidném tempu přidávali další branky, o čestný úspěch hostů se v přesilovce zasloužil Hrňa.

Zlín zvítězil i v odvetném utkání s Vítkovicemi

Po pondělní porážce 3:6 ve Zlíně nezvládli hokejisté Vítkovic ve svém závěrečném utkání skupiny D letního Tipsport Cupu ani odvetu na domácím ledě, když tentokrát prohráli 4:6. O osudu duelu rozhodla první polovina utkání, po níž vedli hosté již tříbrankovým náskokem.

Zlínští se tak vyhoupli do čela tabulky a budou čekat na závěrečné utkání skupiny, v němž ve čtvrtek přivítá poslední Vsetín na svém ledě druhý Třinec.

"Žádnou tragédii z těchto výsledků nedělám. Stále jsou to přátelská utkání a je to příprava. Až turnaje v Popradu, kde hrajeme od čtvrtka do soboty, a pak v Bernu, kde se hraje od 30. srpna, odhalí všechny herní klady a nedostatky," řekl po ém zápase vítkovický trenér Miroslav Fryčer.

Ústí překvapivě porazilo Spartu

Ústečtí Lvi zaskočili prvním vítězstvím v Tipsport Cupu překvapivě pražskou Spartu. Ta potřebovala vyhrát k tomu, aby mohla ještě pomýšlet na předstižení vedoucích Pardubic, které již mají za sebou všechny zápasy.

O vítězství 2:1 na ledě mistrovského týmu extraligy rozhodl Slovan v úvodní třetině, kdy se trefili Lukáš Vomela a Jan Čaloun, největší letní posila Severočechů. Sparta už pouze zkorigovala krátce po začátku druhé dvacetiminutovky zásluhou Michala Sivka.

Karlovy Vary podle předpokladů porazily Chomutov

Hokejisté Karlových Varů porazili v Tipsport Cupu Chomutov 5:3 a upevnili si vedoucí pozici v tabulce skupiny A. Hosté zůstávají na chvostu, přestože úterní utkání začali lépe.

Chomutov šel sice ve 12. minutě do vedení trefou Koldy v přesilovce, ale v závěru první třetiny nevyužil čtyřicetivteřinovou přesilovku pět na tři, což se mu vymstilo. V prostřední části hry Energie třemi brankami během jedenácti minut stav otočila.

Také ve třetí dvacetiminutovce zahrozili jako první domácí, když ve 49. minutě trefil Kumstát tyčku, ovšem gólově udeřilo na druhé straně. O tři minuty později hosté snížili na 3:2. Karlovarští však velmi rychle dvěma brankami odpověděli a definitivně potvrdili své vítězství.

I druhý zápas mezi Znojmem a Českými Budějovicemi zvítězili Jihočeši

Také v odvetném utkání Tipsport Cupu po necelých dvou týdnech od prohry v Českých Budějovicích 0:2 se nedokázali znojemští střelci prosadit a Orli prohráli na svém ledě 0:3. Hrdinou utkání se stal hostující brankář Roman Turek.

Oba týmy v úterý začaly útočně, ale domácí svou převahu v úvodní dvacetiminutovce nedokázali přetavit ve vedoucí branku a Jihočeši je za to potrestali. Ve 12. minutě přesně zakončil akci tři na dva Hudec. Krátce nato přišla druhá branka z hole Vaka. Domácí mohli ještě do přestávky odpovědět, jenže Svoboda a Čachotský orazítkovali pouze tyčku.

Ve druhé třetině ubylo šancí a hrálo se většinou ve středním pásmu. Více ze hry měly především zásluhou přesilovek Budějovice a zvýšily svůj náskok díky druhé přesné trefě Hudce. V závěru už hosté pouze hlídali své vedení. Orli pokračovali ve střeleckém tápání, když nedokázali využít ani přesilovou hru pěti proti třem. Největší šance Berouna skončila znovu na tyčce.

Plzeň otočila vývoj utkání s pražskou Slavií

Hokejisté plzeňského Lasselsbergeru výrazně oživili své naděje na první místo a postup ze skupiny B, když v úterý porazili pražskou Slavii 4:2, ačkoliv po první třetině byl stav 0:2. Hned ve středu potřebují Západočeši k předstižení dosud vedoucích Českých Budějovic ukořistit alespoň bod na ledě Znojma. Slavia vyhrála v šesti utkáních Tipsport Cupu pouze jednou.

Pražané vstoupili do zápasu lépe, když dvěma slepenými zásahy v 9. a 11. minutě domácím odskočili na dvoubrankový rozdíl. Po přestávce však došlo k obratu, k němuž zavelel Tomáš Vlasák, nejvýraznější posila Plzně a zároveň bývalý hráč Slavie. Plzeňští začali soupeře přehrávat, Vlasák nejprve ve 26. minutě snížil a posléze vyrovnal. Krátce poté převážil misky vah na stranu Plzně Důras a Slavia již nedokázala najít odpověď. V 53. minutě navíc přidal pojistku Matějovský.

Skupina A:
Energie Karlovy Vary - KLH Chomutov 5:3 (0:1, 3:0, 2:2)
Branky: 23. a 53. Grof, 28. Melenovský, 34. Němec, 54. Pech - 52. a 58. Kostourek, 12. Kolda. Rozhodčí: Rejthar - Rozlílek, Jelínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 700.
Skupina B:
Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky: 12. a 26. Hudec, 14. Vak. Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 1057.
Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Branky: 26. a 35. Vlasák, 36. Důras, 53. Matějovský - 9. Bednář, 11. Vondrka. Rozhodčí: Pešina - Šátava, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0.
Skupina C:
Sparta Praha - Slovan Ústečtí Lvi 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky: 23. Sivek - 7. Vomela, 16. Čaloun. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:1. Diváci: 1500.
Skupina D:
Oceláři Třinec - Vsetínská hokejová 6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
Branky: 1. a 5. Stals, 21. Džerinš, 23. Pácal, 31. Samiec, 58. Martynek - 25. Hrňa. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1.
Vítkovice Steel - RI Okna Zlín 4:6 (1:3, 2:1, 1:2)
Branky: 2. Vala, 33. Trnka, 37. Šimíček, 56. Ujčík - 3. Kubiš, 4. Piluša, 20. Rachůnek, 30. F. Čech, 58. M. Čech, 60. Záhorovský. Rozhodčí: Minář - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Diváci: 700.

Reklama