Hlavní obsah

Hokejistům Plzně po prohře ve Znojmě postup unikl

ZNOJMO

Plzeňským hokejistům unikl postup do semifinále Tipsport Cupu poté, co dnes podlehli na ledě Znojma 3:7. Západočeši tak nezískali potřebný bod a skončili ve skupině B na druhém místě za Českými Budějovicemi vinou horšího skóre.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Znojmu se povedlo oplatit soupeři porážku 2:5 z prvního vzájemného pohárového duelu. Orli rozhodli zápas už v první polovině, po které vedli 4:0. V poslední třetině zvýraznil náskok domácích dvěma góly Selingr, v dresu Plzně se dvakrát trefil Vampola.

Karlovy Vary porazily v souboji o prvenství ve skupině Litvínov

Hokejisté Karlových Varů uspěli v přímém souboji o první příčku skupiny A letního Tipsport Cupu na ledě Litvínova a po výhře 3:0 postupují do semifinále. Závěrečný duel mezi Chomutovem a Kladnem již na tom nemůže nic změnit.

Úvodní třetina přinesla snahu domácích o vedoucí brankou, kterou by oživili své naděje na první místo a tím pádem i postup na úkor středečního soupeře. Karlovarští ale pozorně bránili. O bezbrankový stav po první třetině se však zasloužili především oba brankáři Fiala a Mensator.

Krátce po první přestávce byl vyloučen domácí Hranáč a čtyři sekundy před vypršením jeho trestu ho poslal předčasně zpátky do hry střelou od modré Grof. Uběhlo pouhých 23 sekund, když s přehledem zvýšil Kuběna a přiblížil Energii k postupu. Totožný výsledek jako v prvním vzájemném utkání na západě Čech završil ve 46. minutě po samostatném úniku Melenovský.

Skupina A - 6. kolo:
Chemopetrol Litvínov - Energie Karlovy Vary 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky: 23. Grof, 23. Kuběna, 46. Melenovský. Rozhodčí: Bolina - Rozlílek, Mertlík. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 580.
Skupina B - 6. kolo:
Znojemští Orli - Lasselsberger Plzeň 7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
Branky: 48. a 60. Selingr, 14. Padělek, 21. Erat, 24. Kucharczyk, 26. Procházka, 53. Mojžíš - 38. a 54. Vampola, 40. Laš. Rozhodčí: Jeřábek - Skopal, Křivský. Vyloučení: 8:13. Využití: 2:2. Diváci: 908.

Reklama