Hlavní obsah

Tipsport Hockey Cup: Sparta nestačila na Boleslav, Zlín na Kometu

PRAHA

Hokejisté Sparty prohráli v utkání základní skupiny C Tipsport Cupu s extraligovým nováčkem z Mladé Boleslavi 0:2. V pohárovém duelu celků, které nastoupily v téměř nejsilnějším složení, nasměroval Boleslav k vítězství až gól Jindry vstřelený krátce po polovině zápasu. Pražané už v dalším průběhu utkání nedokázali na jeho zásah odpovědět, naopak Středočeši ještě potvrdili výhru v poslední minutě Čechovou trefou.

Článek

Branka útočníka Švagrovského 45 sekund před koncem zápasu rozhodla v utkání skupiny D Tipsport Cupu o vítězství hokejistů prvoligové Komety Brno ve Zlíně nad domácím extraligovým týmem 3:2. Zlínu vyšel dokonale vstup do zápasu a už po necelých třech minutách získal dvoubrankové vedení, ale soupeř ještě v první třetině vyrovnal. Až v poslední minutě rozjásal tisícovku brněnských příznivců Švagrovský.

Hokejisté Českých Budějovic prohráli se Znojmem 1:2, když všechny branky duelu padly při nestandardním počtu hráčů na ledě. Vyrovnaný souboj rozhodlo ve prospěch Znojma efektivnější využívání přesilovek. Kvůli rekonstrukci chlazení se hrálo na druhé ploše Budvar arény před hrstkou diváků. Domácím chyběli rekonvalescenti Sičák s Hřebejkem, hosté postrádali Jaroslava Svobodu a Radka Procházku.

Brankář Trvaj sice poprvé kapituloval již v třetí minutě po akci Kotrly se Šimánkem, kteří unikli ve vlastním oslabení, ale to bylo ze strany domácích vše. Znojemští otočili skóre dvěma trefami z přesilovek a dokázali překonat Turka i Kováře, jenž nastoupil v polovině utkání. Závěrečný tlak Jihočechů zůstal nevyužitý, bitkařskou vložku obstarali Duda s Meidlem.

Třinec zatím v přípravě neinkasoval

Oceláři z Třince v letní přípravě ještě neinkasovali. Po výhře 4:0 nad Slovanem Bratislava udolali i soupeře z druhé nejvyšší soutěže Olomouc 2:0. Třinec získal náskok už v páté minutě po zásahu Květoně, ale pak i přes vysoké tempo na obou stranách kralovali gólmani. Teprve v závěru druhé části uklidnil domácí mužstvo Balej. Všechny možnosti hostů zmařil brankář Čechmánek.

Kladno si dokázalo poradit s ambiciózním prvoligovým Chomutovem a zvítězilo 3:1. Chomutov byl v první třetině lepším mužstvem a díky přesné trefě Charouska se ujal vedení. Střelec branky mohl v závěru úvodní části zvýšit, ale jeho střelu zastavila horní tyč. O osudu zápasu rozhodla druhá třetina, v které domácí tým dokázal v rozmezí pěti minut obrátit nepříznivý stav dvěma góly.

V třetím dějství měli Severočeši, podporovaní velmi dobrým výkonem exkladenského gólmana Cikánka, několik nadějných možností na vyrovnání, ale nakonec sami inkasovali při hře bez brankáře 23 vteřin před závěrečnou sirénou z hole Horny.

Vary zdolaly prvoligové Ústí až v prodloužení

Plzeň opět šetřila největší letní posilu a nového generálního manažera Martina Straku, odpočíval také slovenský reprezentant Fabuš a místo gólmanské jedničky Málka chytal junior Francouz. Přesto Lasselsberger ukázal ve svém druhém předsezonním zápase v ofenzivě několik povedených akcí a lepší kombinací soupeře předčil. Zadním řadám Vrchlabí nepomohli ani dva noví zkušení obránci Galvas a Chatrnúch.

Hosté se sice dostali již v první minutě do vedení, domácí ale brzy skóre otočili a v třetí části utkání definitivně rozhodli ve svůj prospěch. Dvěma góly se blýskl plzeňský útočník Dvořák, naopak množství brankových příležitostí nezužitkovalo mladé levé křídlo Laš.

Hokejisté Karlových Varů porazili Ústí nad Labem 3:2 v prodloužení. Ústečtí vstoupili do zápasu velmi aktivně a trochu překvapivě dostávali domácí Energii pod tlak, Vary probudila Klozova branka a Salfický odrážel jeden puk za druhým. Na Bílkovu pohotovou střelu po hrubce obrany ale zkušený gólman nedosáhl.

Dělovkou od modré pak využil přesilovou hru Grof, jenže vůle Severočechů byla nezlomná a v polovině duelu srovnal Pojkar. I přes další šance na obou stranách dospělo nakonec střetnutí do prodloužení. V něm zapnuli domácí na plné obrátky a zasypali Salfického několika nebezpečnými střelami. Hrdina zápasu v ústecké brance dlouho odolával, na Kristkův přesný bekhend už byl ale krátký.

Obhájci trofeje z Pardubic vstoupili do soutěže výhrou nad nedalekými rivaly z Hradce Králové 5:2. Domácí nastoupili s třemi pětkami, v kterých dostali příležitost mladí hráči bojující o místo v extraligovém kádru. V úvodní třetině se hrálo zcela podle not extraligového celku, který měl výraznou převahu, ale ztroskotával na výborném brankáři Koutském, jež v Hradci Králové hostuje právě z Pardubic.

V druhé třetině domácí zvolnili, hra měla vyrovnanější průběh a prvoligista se prosadil při vyloučení střelce úvodní branky Ondřeje, kdy snížil na rozdíl jediné branky. V závěru třetiny ale tentýž hráč svým druhým gólem znovu získal Moelleru dvoubrankový náskok. Také závěrečná třetina měla podobný průběh, Hradec držel i nadále výbornými zákroky Koutský. V 56. minutě však během půlminuty dvakrát inkasoval a domácí tak svoji herní převahu zvýraznili také gólově.

Tipsport Hockey Cup 2008:
Skupina A:
Kladno - Chomutov 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky: 26. Frolík, 31. Tenkrát, 60. Horna - 8. Charousek. Rozhodčí: Turčan - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:10. Bez využití. Diváci: 300.
Karlovy Vary - Ústí nad Labem 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 19. Bílek, 26. Grof, 62. Kristek - 11. Kloz, 32. Pojkar. Rozhodčí: Jebavý - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 1850.
Skupina B:
České Budějovice - Znojmo 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky: 3. Šimánek - 13. Dopita, 34. Plášek. Rozhodčí: Fraňo - Jílek, Jindra. Vyloučení: 10:9, navíc Hudec (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 150.
Lasselsberger Plzeň - Vrchlabí 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky: 6. a 46. Dvořák, 13. Dresler, 42. Matějovský, 50. Stránský - 1. Mikšovský, 57. Beck. Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. Diváci: 1200.
Skupina C:
Sparta Praha - Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 34. Jindra, 60. Čech. Rozhodčí: Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Bez využití. Diváci: 1124.
Moeller Pardubice - VCES Hradec Králové 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky: 6. a 39. Ondřej, 27. Klejna, 56. Stoklasa, 56. Cetkovský - 37. Hruška, 58. P. Suchý. Rozhodčí: Kubeš - Kis, Padevět. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 1500.
Skupina D:
Oceláři Třinec - Olomouc 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 5. D. Květoň, 38. Balej. Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 300.
RI Okna Zlín - Kometa Brno 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky: 2. Rachůnek, 3. Brunec - 11. Kempný, 12. Vondráček, 60. Švagrovský. Rozhodčí: Hradil - Bryška, Machálek. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 2000.

Reklama