Hlavní obsah

Skořepa: Snaha o postup do extraligy se bere v Chomutově vážně

CHOMUTOV

Útočník Zdeněk Skořepa byl jednou z největších posil hokejistů prvoligového Chomutova před letošní sezónou. Přestože se ve čtvrtečním duelu Severočeši z výhry neradovali a prohráli v Tipsport Hockey Cupu s Karlovými Vary 0:3, první útočná formace často loňskému finalistovi extraligy zatápěla. „Diváci neviděli špatný hokej a z naší strany to také docela šlo,“ řekl po duelu 31letý forvard.

Foto: www.klhchomutov.cz

Útočník Chomutova Zdeněk Skořepa

Článek

„S Petrem Míkou i Jiřím Gombárem si rozumíme, ale přesto potřebujeme trochu čas,“ uvědomuje si Zdeněk Skořepa. „Zápas od zápasu je to lepší. Šance si vytváříme a kombinace jsou stále přesnější. Věřím, že nám to začne konečně padat,“ uvedl centr první útočné formace Chomutova.

Proti loňskému finalistovi první ligy však Severočeši recept na překonání Lukáše Sáblíka v brance Energie nenašli. „Vloni hrály Karlovy Vary finále a mají zkušené hráče. Jakmile jsme jim dali trochu prostoru, tak toho využili,“ zalitoval Skořepa, jenž v extralize odehrál přes 450 zápasů a připsal si 224 kanadských bodů.

„Chomutov má ty nejvyšší ambice a je dobré, že si můžeme zahrát proti kvalitním mužstvům, kteří hrají špičku extraligy. Je to super příprava,“ řekl na adresu Tipsport Hockey Cupu, kterého se letos zúčastní šest prvoligových klubů. Kromě Chomutova také Ústí nad Labem, Kometa Brno, Hradec Králové, Olomouc a Vrchlabí.

Nové tváře do kádru zapadly

Před sezónou odešlo z týmu loňského finalisty první ligy několik hráčů a nové tváře do kádru podle Skořepy zapadly. „Parta je v týmu výborná a co jsem slyšel, tak tu byla dobrá vždycky. My noví, co jsme přišli, jsem se bez problémů zařadili a všichni nás vzali skvěle,“ pochvaloval si chemii uvnitř kádru.

Hráči si rovněž uvědomují, že tlak ze strany vedení bude velký. „Pokud chceme uspět a dostat se do extraligy, tak se musíme naučit hrát pod tlakem. Ten na nás bude vyvíjen celou sezónu,“ připustil Skořepa, jenž v sezóně 2003/04 oblékal v třech zápasech také reprezentační dres, v ročníku 2006/07 odehrál o jeden zápas více.

„Víme, co vedení zamýšlí, a snaha získat Martina Ručinského to jen potvrdila. Rozhodnutí však bylo na Růčovi a to nikdo neovlivnil. My jsme byli rádi, že vedení si vůbec mohlo takovýto krok dovolit a je vidět, že se zde snaha o postup do extraligy bere vážně,“ přiznal Skořepa, že námluvy Chomutova se zlatým olympionikem z Nagana sledoval.

Reklama

Související témata: