Hlavní obsah

Kristek: Je dobře že kádr zůstal pohromadě a tým je konsolidovaný

CHOMUTOV

V šestadvacáté minutě zvyšoval Jaroslav Kristek v duelu Tipsport Hockey Cupu proti prvoligovému Chomutovu již na 2:0 a Karlovy Vary nakonec porazily Severočechy 3:0. Západočeši si tak do tabulky připsali pátý bod a jsou v čele skupiny A. „Chomutov nám dělal problémy, je vidět, že hraje špičku první ligy,“ uznal kvality soupeře Kristek po čtvrtečním duelu.

Článek

„Hráli jsme lépe, než proti Ústí, ale naštěstí jsme dali první branku a výborně nám zachytal Lukáš Sáblík,“ pochválil muže v karlovarské masce Jaroslav Kristek, který byl v loňském play-off nejproduktivnějším hráčem Energie. „Chomutov hrál velice dobře pozičně a hráči dobře napadali a bruslili, my se však postupně zlepšili,“ přidal osmadvacetiletý forvard, jenž v loňském play-off O2 extraligy získal 12 kanadských bodů za deset gólů a dvě přihrávky.

Po loňské úspěšné sezóně, kdy Karlovy Vary prohrály až ve finále se Slavií Praha nejtěsnějším poměrem 3:4 na zápasy, tak stojí před Energií těžký úkol. „Když k tomu přibude trochu toho štěstí, tak bychom mohli hrát zase na špici. Jako každý tým budeme chtít nejprve postoupit do play-off a tam už je to o něčem jiném,“ uvědomuje si bývalý hráč Zlína či Českých Budějovic.

Výrazné zásahy do sestavy se neočekávají

„Je určitě dobře, že kádr zůstal stále pohromadě. Odešel jen Milan Kraft a tým máme konsolidovaný. Máme kvalitní hráče v útoku i v obraně a dva špičkové brankáře. Pokud do vyřazovacích bojů postoupíme, tak bychom se mohli umístit dobře,“ věří zlínský rodák, jenž byl v roce 1998 v NHL draftován Buffalem, v sílu mužstva.

Přestože kouče Zdeňka Veneru, který po loňské sezóně zamířil do Zlína, nahradil u karlovarského kormidla Josef Paleček, výrazné zásahy do sestavy se neočekávají. „První pětka je víceméně jasná, ta se měnit nebude. Spíše jde o zbylé tři lajny, do kterých se zkouší zapracovat mladší hráči a bude jen na nich, kdo se o místo nejvíce popere,“ myslí si Kristek.

Na počátku nového ročníku je však předčasné dělat závěry. „Je stále začátek sezóny a děláme chyby jak v útočné, tak i v obranné fázi,“ viděl Kristek. „Ale máme stále ještě čas, abychom na tom zapracovali. Je před námi spousta zápasů, v kterých si to můžeme vše nacvičit,“ těšil se na další duely Západočechů.

Reklama

Související témata: