Hlavní obsah

Brnu se odveta povedla, postoupilo přes Boleslav do finále Tipsport Cupu

MLADÁ BOLESLAV

Odveta za semifinále posledního play-off první hokejové ligy se Kometě Brno vydařila, když na ledě Mladé Boleslavi porazila ve středu domácí tým 2:0 a postoupila do finále Tipsport Cupu. O úspěšný postup přes nováčka extraligy se postarali Michal Černý a Ivan Padělek. Ve finále čeká brněnskou Kometu vítěz pátečního duelu mezi Karlovými Vary a Znojmem.

Článek

Úvodní šanci v boji o postup do finále Tipsport Hockey Cupu si vypracovala Mladá Boleslav, ale Alexander Hylák byl v první minutě pozorný. Příležitost ke skórování si vytvořili hosté v početní výhodě, červené světlo za Janem Cháberou však nerozsvítili.

Ve slibné příležitosti se objevil brněnský Petr Polodna, Chábera mu radost znovu překazil. Když nevyužil zaváhání v rozehrávce obránce Róberta Kántora ani domácí Peter Barinka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Na branku muselo 2311 diváků čekat do 35. minuty. Početné brněnské publikum se zaradovalo po dorážce Michala Černého v přesilové hře, který žabkou přehodil z bezprostřední blízkosti bezmocného Cháberu.

Postup potvrdil brankou Ivan Padělek

Vedení si Brňané udrželi i do přestávky, přestože v závěru mohli ještě zvýšit z přesilové hry po faulu Jana Bendy. Hrubost domácího forvarda však svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose nepotrestali.

V závěrečné dvacetiminutovce potvrdila Kometa postup do finále Tipsport Cupu brankou Ivana Padělka dvě minuty před koncem třetí části. Brněnský útočník trefil šikovnou střelou horní roh Cháberovy branky střelou zpoza obránce.

"Na začátek sezóny jsme viděli z obou stran dobrý zápas. Hokej měl vše, co má mít, tedy náboj, střelbu, rychlost, přesilovky. Myslím, že jsme byli šťastnější, že jsme jednu z nich proměnili a soupeře to nalomilo. Rozhodujícím činitelem zápasu byl Saša Hylák, jež hlavně v oslabeních chytil spoustu věcí. Myslím, že za tu bojovnost jsme si výhru zasloužili," řekl ČTK kouč vítězů Vladimír Kýhos.

Asistent trenéra domácího týmu Leo Gudas pochopitelně příliš důvodů k radosti neměl. "Samozřejmě, že nás dostal na kolena první gól, ale především naše nedisciplinovanost a několik útočných faulů, které tam neměly být," litoval Gudas..

Ve finále čeká brněnskou Kometu vítěz duelu mezi Karlovými Vary a Znojmem. Zápas je na programu v pátek od 18 hodin.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. M. Černý (Kántor), 59. I. Padělek (Zubíček). Rozhodčí: Hribik - Čížek, Kis. Vyloučení: 9:12. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2311.
Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Posmyk, Lukáč, Drábek, Jindra - Konečný, Štrba, Handlovský - Benda, Tomas, Kubeš - P. Barinka, M. Čech, Boháč - Nouza, T. Sýkora, Eiselt. Trenéři: J. Šindel a Gudas.
Brno: Hylák - Kepný, Zubíček, Houdek, Mikel, Lhotský, Kántor, Morava, David - Klimt, I. Padělek, Sedlák - Haluza, Švagrovský, Brabenec - M. Černý, Barus, Mikšan - Vondráček, Kostourek, Polodna. Trenéři: Kýhos a Lukeš.

Reklama

Související témata: