Hlavní obsah

Dopita dostal hokejisty Znojma do finále Tipsport Cupu

Hokejisté Znojma zvítězili v semifinále Tipsport Cupu na ledě Karlových Varů 3:2 a v úterý budou hrát v domácím prostředí o triumf s prvoligovou brněnskou Kometou. O vítězství Orlů rozhodl v 57. minutě jejich kapitán Jiří Dopita, který se v utkání trefil dvakrát. Moravané v letním poháru vyhráli všech pět utkání, získali za postup do finále prémii 200 tisíc korun a čeká je souboj i o půlmilionový bonus.

Článek

Znojmo se ujalo vedení v 4. minutě, kdy za 15 sekund potrestal Dubnovo vyloučení Dopita. Západočeši ale hned za 35 sekund vyrovnali, když se před Trvajem prosadil Kumstát. Otočit stav mohl vzápětí Hluchý, domácí pak nevyužili při trestech soupeře při dvou příležitostech dohromady 76 sekund trvající výhodu pěti proti třem. Za Znojmo v závěru první části neproměnil únik Svoboda a Pech na druhé straně už skóroval.

V druhé části nevyužil možnost na zvýšení náskoku Košťál, naopak v polovině utkání proměnili Orli podruhé v utkání přesilovku a Růžička vyrovnal. Znojmo bylo aktivní, ale obrat se nekonal. Do třetí třetiny nastoupil místo Mensatora do karlovarské branky Sáblík, který držel čistý štít do 57. minuty, kdy jej překonal Dopita.

"Na to, že to bylo přípravné utkání, tak diváci mohli vidět hodně kvalitní hokej. Hodně se to přiblížilo extraligovému zápasu. My jsme rádi, že se nám povedl zápas, vyhráli jsme a postoupili do finále. Je to jen příprava; jak to přeneseme do soutěže, uvidíme za čtrnáct dnů," řekl asistent trenéra Znojma Václav Baďouček, který v uplynulé sezoně působil v Karlových Varech.

"My jsme byli od půlky zápasu všude o krok později, byli jsme ztuhlejší v pohybu. Znojmo celý zápas hrálo velice dobře, bruslilo a hrálo agresivně. Možná se na nás trošku projevila únava z předchozího zájezdu (ve Švýcarsku). Navíc nám po druhé třetině odstoupil Lukáš Mensator, který měl střevní potíže," prohlásil asistent karlovarského trenéra Mikuláš Antonik.

Tipsport Cup - semifinále:
Energie Karlovy Vary - Znojemští Orli 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Kumstát (Košťál), 19. Pech (Milan Procházka) - 4. Dopita (Erat), 30. M. Růžička (Kotaška), 57. Dopita (Erat). Rozhodčí: Jeřábek - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2 Diváci: 2200.
Karlovy Vary: Mensator (41. Sáblík) - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Kuběna, Kristek, Skladaný - Bílek, Melenovský, Hluchý - Dej, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Josef Paleček, Mikuláš Antonik a Pavel Kněžický.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Švrček, Rýgl, Chvátal, Kotaška, Mojžíš, Štach, J. Mrázek - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Radim Rulík a Václav Baďouček.

Reklama

Související témata: