Hlavní obsah

Liberečtí podlehli v poháru Mladé Boleslavi

Hokejisté Liberce a Mladé Boleslavi se v pátečním utkání na severu Čech rozloučili s letošním ročníkem Tipsport Cupu a hostující Bruslařský klub si po předchozích třech porážkách spravil chuť výhrou 4:2. Bílí Tygři i tak uhájili před svým sokem konečné čtvrté místo ve skupině B.

Článek

Středočeši, kteří v pátek ukončili spekulace o údajné možnosti prodeje extraligové licence prvoligovému Chomutovu prohlášením, že mají rozpočet na nejvyšší soutěž pokrytý a nic takového se neuskuteční, udělali klíčový krok za výhrou v prostřední dvacetiminutovce. Do té vstupovali s těsným vedením 1:0 díky šťastné trefě mladíka Kotrby z 16. minuty, ale poté se prosadili třikrát.

Hned v úvodu druhé třetiny se trefil v oslabení Bahenský a v její poslední minutě mířili přesně v rozmezí 33 vteřin Macho a Gajovský. Třetí třetina se tak vlastně hrála už jen z povinnosti, ale Liberečtí alespoň zkorigovali nepříjemný stav 0:4 dvěma trefami. Ve 44. minutě překonal spolehlivě chytajícího brankáře Valenta Podkonický a skóre uzavřel necelé čtyři minuty před koncem Klimenta.

V sestavě Mladé Boleslavi se stejně jako ve čtvrtek proti Karlovým Varům objevil švýcarský útočník Spencer Rezek, který byl předtím na neúspěšné zkoušce v Českých Budějovicích a teď se snaží zaujmout v dalším extraligovém celku. Středočechy čekají v dalším přípravném utkání v úterý doma České Budějovice.

Liberec zamíří příští týden na turné do Švýcarska, kde bude hrát nejdříve v úterý v Bielu a pak na turnaji v Basileji s Davosem, Petrohradem a ještě další utkání o konečné umístění.

Hokejový Tipsport Cup - skupina B, 5. kolo:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Podkonický (P. Nedvěd), 57. Klimenta (Podkonický, Vantuch) - 16. Kotrba (Kasík), 22. Bahenský, 40. Macho (Kasík, Vrbata), 40. Gajovský (Handlovský). Vyloučení: 7:10, navíc Jindra (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1500.

Reklama