Hlavní obsah

Zlín vyhrál nad Vítkovicemi a je v semifinále Tipsport Cupu

PRAHA

Hokejisté Zlína zvítězili v Tipsport Cupu nad Vítkovicemi 4:2, vyhráli základní skupinu D a postoupili do semifinále. Tam je čeká ve středu 26. srpna Jihlava, nebo Pardubice.

Článek

Berani o výhře v dramatickém zápase rozhodli až v samotném závěru. Branky Zlína zaznamenali Filip Čech, Jaroslav Balaštík, Peter Sivák a Petr Leška. Třetí třetina přinesla řadu šarvátek a závěrečné minuty se dohrávaly v nervózní atmosféře. Atmosféru rozjitřila 44. minuta a bitka mezi Balaštíkem a Stehlíkem.

V bouřlivé atmosféře začali lépe hosté, kteří se dostali v 7. minutě do dvoubrankového vedení. Domácí se však nezlomili a po 29 sekundách od inkasovaného gólu snížil Filip Čech. Berani srovnali stav při hře čtyři na čtyři, po přesné kombinaci první pětky se nemýlil kapitán Balaštík.

Ve třetí části přinesla nejvíce vzruchu 44. minuta, kdy se strhl pěstní souboj Balaštík versus Stehlík. Do šarvátky se zapojili všichni hráči na ledě. Souboj mezi oběma kohouty vyústil boxerským zákrokem vítkovického obránce do tváře zlínského kapitána, po kterém se Balaštík skácel na ledovou plochu a utkání nedohrál.

Berani měli výhodu pětiminutové přesilovky, kterou zmařil po necelé minutě svým faulem Rachůnek. Snaha Zlína byla korunována vítězným gólem čtyři minuty před sirénou, kdy ze skrumáže kotouč dotlačil za Štěpánkova záda Sivák. Sedmnáct sekund před sirénou zpečetil výhru Zlína střelou do opuštěné branky Leška.

Jihlava má po výhře nad Kladnem šanci na semifinále

Hokejisté prvoligové Dukly Jihlava mají po úterní domácí výhře 3:1 nad extraligovým Kladnem naději na účast v semifinále Tipsport Cupu. Tým z Vysočiny se dostal s devíti body do čela skupiny C a změnit to už může jen poslední zápas Pardubic na ledě Kladna. Pokud ale Východočeši neprohrají, sesadí Jihlavu z první pozice a mohou se těšit na souboj o finále se Zlínem oni.

O dvoubrankový náskok Dukly se postaral útočník Hodek, který nejdříve v 17. minutě otevřel skóre a před polovinou utkání zajistil i dvoubrankový náskok. Vzápětí sice zkorigoval stav obránce Majeský, ale v 59. minutě pojistil Jihlavě výhru Bezděk.

Kladno narazí v dalším přípravném utkání ve čtvrtek doma na německý Ingolstadt.

Prvoligový Hradec Králové zdolal Spartu 6:4

Hokejisté prvoligového Hradce Králové se rozloučili s letošním ročníkem Tipsport Cupu po předchozích třech porážkách výhrou, poté co zdolali Spartu 6:4. Pražského favorita nemusela ztráta na východě Čech vzhledem k předchozím výsledkům mrzet, protože si postup do semifinále zajistil už dříve a může se těšit v úterý 25. srpna na souboj o finále s Karlovými Vary, či prvoligovým Ústím nad Labem.

Sparťané díky Výbornému a Tůmovi dvakrát odpověděli na Moskalovy trefy, ale Roubík s Kadlecem zajistili Hradci Králové mezi 35. a 37. minutou dvoubrankový náskok. V 47. minutě sice vstřelil kontaktní gól Broš, ale opět Roubík s Florianem zvýšili už na 6:3. Konečný stav stanovil svou druhou trefou v utkání osmnáctiletý sparťanský útočník Tůma.

Slavia se rozloučila prohrou ve Vrchlabí

Hokejisté pražské Slavie zakončili své vystoupení v letošním ročníku Tipsport Cupu porážkou na ledě prvoligového Vrchlabí 3:4 v prodloužení. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky tak skončili ve skupině C třetí, ale neměli naději na první místo ani v případě plného bodového zisku. Jistotu, že ji Pražané nepředstihnou, získala díky výhře nad Kladnem v úterý Jihlava.

Zaplněný stadion ve Vrchlabí slavil proti úřadujícímu českému vicemistrovi vedení v šesté minutě po Rusnákově trefě. Pak ale otočil stav dvěma góly Ondráček a na Filipovo vyrovnání odpověděl v 17. minutě Kadlec. Prodloužení však vynutil v 48. minutě Beck a ve druhé minutě nastavení rozhodl Hubáček.

Zápas Chomutova s Plzní předčasně ukončil výpadek proudu

Poslední duel základní skupiny A Tipsport Cupu mezi hokejisty prvoligového Chomutova a Plzně byl v 43. minutě za stavu 3:0 pro Západočechy kvůli výpadku elektrického proudu předčasně ukončen. Celý zápas si tak nemohli vychutnat nejen diváci na stadiónu, ale ani u televizních obrazovek, protože jej v přímém přenosu vysílal program ČT4 Sport.

Favorita, který už nemohl ohrozit jistě první Spartu ani druhé České Budějovice, dostal do vedení v 11. minutě v přesilové hře Vlasák. O dvě minuty později zvýšil Heřman. Na 3:0 upravil v 25. minutě Dvořák a ze třetí části se stihly odehrát jen necelé tři minuty, než bylo utkání kvůli výpadku proudu po domluvě předčasně ukončeno.

Podle oficiálních stránek chomutovského klubu nebyl výpadek zapříčiněn technickým stavem chomutovského ČEZ stadiónu, ale výpadkem rozvodny na straně poskytovatele ČEZ a.s. Klub jako omluvu fanouškům chystá na další domácí přípravné utkání s Berounem vstup zdarma. Plzeň se v dalším přátelském zápase utká v pátek doma s německým Straubingem.

Brno prohrálo v Blansku s Třincem 1:4

Hokejisté Komety Brno ve svém posledním utkání v letošním ročníku Tipsport Cupu prohráli v Blansku s Třincem 1:4. Obhájci triumfu v pohárové soutěži tak klesli na konečné čtvrté místo v základní skupině D právě za Oceláře. V dresu vítězů se dvakrát trefil slovenský útočník Jozef Balej.

Třinec v souboji celků, které už neměly naději na postup do semifinále, získal vedení ve čtvrté minutě díky Tomasovi. V druhé třetině sice nejdříve vyrovnal Selingr, ale Ocelářům vrátil náskok Květoň a v závěrečné třetině pojistil náskok dvěma góly Balej.

Kometu čekají v dalším přípravném utkání za týden venku České Budějovice, Třinec se na konci příštího týdne od pátku do neděle představí na turnaji v Landshutu proti Krefeldu, Straubingu a domácímu celku.

Hokejový Tipsport Cup
Skupina A; 5. kolo:
KLH Chomutov - Plzeň 1929 0:3 - nedohráno. Zápas byl po výpadku proudu na chomutovském stadionu v 43. minutě po vzájemné domluvě předčasně ukončen.
Branky a nahrávky: 11. Vlasák (Modrý), 13. Heřman (Dobrovolný), 25. Dvořák (Heřman). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Mašek.
Hradec Králové - Sparta Praha 6:4 (1:0, 3:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Moskal, 28. Moskal (Berger, Roubík), 35. Roubík (Moskal), 37. Kadlec, 56. Roubík (Táborský, Moskal), 57. Florian (J. Hruška) - 24. Výborný, 35. Tůma, 47. Broš (Látal), 59. Tůma (Výborný, Vykoukal). Vyloučení: 7:5. Využití: 3:2. Diváci: 800.
Skupina C; 5. kolo:
Dukla Jihlava - Geus Okna Kladno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Hodek (Bakus), 29. Hodek (Minčák), 59. Bezděk - 31. Majeský (Martin Procházka, Toman). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 921.
Vrchlabí - Slavia Praha 4:3 v prodl. (2:3, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Rusnák (Urban), 16. Filip (Beck, Pácal), 48. Beck, 62. Hubáček (Vála) - 9. Ondráček (Endál, Sklenář), 13. Ondráček (Roth), 17. Kadlec (Žižka). Rozhodčí: Hribík - Čížek, Vrchala. Vyloučení: 7:7, navíc Mikšovský (Vrchlabí) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 1510.
Skupina D; 5. kolo:
PSG Zlín - Vítkovice Steel 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. F. Čech (Ondráček), 15. Balaštík (Leška, Bořuta), 56. Sivák, 60. Leška - 7. Strapáč (Ujčík, Svačina), 7. Štefanka (Krenželok). Rozhodčí: Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:10, navíc Köhler 10 min., Švrček - Stehlík oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 625.
Kometa Brno - Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) - hráno v Blansku.
Branky a nahrávky: 25. Selingr (Dopita) - 4. Tomas (Seman), 31. D. Květoň (Peterek), 41. Balej (Výtisk), 50. Balej (Výtisk). Vyloučení: 7:9, navíc Lojek (Třinec) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000.

Reklama