Hlavní obsah

Při výpadku proudu jsem zavzpomínal na dětská léta, smál se Jelínek

CHOMUTOV

Netradičně skončil v úterý souboj domácích hokejistů Chomutova s Plzní, když na začátku třetí části za stavu 0:3 došlo k výpadku proudu, který se již nepodařilo nahodit. Poslední představení obou týmů v Tipsport Cupu tak na ČEZ stadiónu skončilo předčasně. "Nedělal bych z toho vědu, občas se to stane," přimhouřil oko kouč Plzně Marian Jelínek.

Článek

Podle oficiálního vyjádření chomutovského vedení nebyla chyba zapříčiněna technickým stavem stařičkého stadiónu, ale za výpadek proudu mohly rozvodny poskytovatele Skupiny ČEZ. „Rozhodčí nám nejprve říkal deset minut, poté přijel znovu, že ještě patnáct minut a nakonec nejméně dvacet minut. Údajně to vypadlo někde, kam se může člověk těžko dostat,“ uvedl k nepříjemnému přerušení plzeňský kouč Jelínek. „Osobně jsem to ještě nezažil, ale slyšel jsem, že už se to v Chomutově kdysi stalo,“ doplnil domácí trenér Radim Rulík.

„Setkal jsem se s tím v dětství, ale přiznán se, že elektřina byla nahozena dřív než tady. Stane se, nedělal bych z toho vědu,“ přenesl se přes problém Jelínek. „Je to ale jeden z nejstarších stadiónů v republice, vzpomněl jsem si na svá dětská léta,“ smál se. „V Chomutově se staví nový stadión, takže proč do tohohle dávat peníze,“ uvažoval plzeňský lodivod a vzpomínal na dobu, kdy do Chomutova jezdil coby hráč. „To se tehdy hrála první národní liga,“ připomněl.

Od té doby se podle Jelínka stadión téměř vůbec nezměnil. „Duch stadiónu zůstal stejný,“ pousmál se plzeňský kouč. „Doufám, že se nová hala povede, protože si ji Chomutov zaslouží a vrátí se nejdřív do extraligy, bylo by to oživení,“ myslí si bývalý asistent trenéra ve Spartě.

Stadión byl postaven v roce 1948 a po pražské Štvanici a Ostravě se Chomutov stal členem úzké společnosti, která se mohla hokejovým stánkem pyšnit. V roce 1957 byla zastřešena hala, dokončeny tribuny, vznikly hráčské kabiny a od té doby stál stadión v podobě jako dnes. V současnosti v Chomutově již začala stavba nového moderního stadiónu i s druhou ledovou plochou.

Reklama

Související témata: