Hlavní obsah

Sparta porazila v dramatickém pohárovém semifinále Ústí 5:4

PRAHA

Hokejisté Sparty si v dramatické koncovce zajistili postup do finále Českého poháru - Tipsport Cupu. Pražané vedli v semifinále nad prvoligovým Ústím nad Labem po první třetině již 4:0, ale hosté dokázali vyrovnat. Rozhodující gól na 5:4 vstřelil dvaadvacet vteřin před koncem normální hrací doby Michal Broš.

Foto: HC Sparta Praha

Hokejista Sparty Michal Broš během semifinále Tipsport Cupu proti ústí nad Labem

Článek

O druhém finalistovi se rozhodne ve středečním zápase mezi Jihlavou a Zlínem. Finále je na programu v úterý 1. září.

Sparťané se pokusili dostat soupeře pod tlak hned v úvodu, otevřít skóre se jim však dlouho nedařilo. Při Ručinského vyloučení měl navíc šanci zajistit hostům vedení Pavel Kříž. I kvůli Hromasově faulu však Přikryla v brance domácích nepřekonal. Severočeši měli následně 34 vteřin výhodu přesilové hry pět na tři, gól však nedali.

A tak se začala prosazovat Sparta. O první gól se postaral Hromas, který v přesilovce tečoval Gulašiho střelu. Když vzápětí odmítl vyrovnání Pšurný, začala úřadovat první formace domácích. Na 2:0 zvýšil z otočky Výborný, jenž poté připravil třetí gól Černoškovi. V poslední minutě se mezi střelce zapsal i Ručinský, jemuž ale hodně pomohla "minela" gólmana Orcta.

Hokejisté Sparty se radují z vítězstvífoto: HC Sparta Praha

Po dvaceti minutách se tak zdálo, že je o postupujícím do finále rozhodnuto. Hosté se ale nevzdali a při druhé dvojnásobné početní výhodě mohli snížit. Přikryla však překonali až ve 32. minutě, kdy uspěl Kloz. O dvě minuty později se prosadili opět domácí, ale jeden z hlavních rozhodčích se krátce před tím "upískl" a chybně přerušil hru. A následně Severočeši zápas ještě více zdramatizovali, protože za brankovou čárou skončila tečovaná Heřmanova střela.

Ve třetí třetině to však na žádný nápor hostů dlouho nevypadalo. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby se však prosadil Pšurný, snížil na 3:4 a Lvi ucítili šanci na postup do finále. Ještě blíže nečekanému úspěchu je posunul o 77 vteřin později Mikulík, jenž vyrovnal. V poslední minutě však Pajič fauloval Ručinského a Sparta v přesilové hře rozhodla o postupu do finále. Šest vteřin po začátku trestu se prosadil Broš.

Sparta Praha - Ústí nad Labem 5:4 (4:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Hromas (Gulaši), 13. D. Výborný (Ručinský, Vykoukal), 16. Černošek (D. Výborný, Ručinský), 20. Ručinský (D. Výborný, Hlinka), 60. Broš (Jan Hanzlík, Hrdel) - 32. Kloz (R. Pšurný), 38. Heřman (Šagát, Klobouček), 56. R. Pšurný (R. Kříž), 58. Mikulík (O. Kříž, Vobořil). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. Diváci: 1000.
Sparta: Přikryl - Vykoukal (30. J. Mrázek), Černošek, Macholda (30. Vojta), Gulaši, Jan Hanzlík, S. Hudec - D. Výborný, Hlinka, Ručinský - Hrdel, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Hromas - Látal, Tůma, Kafka. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Ústí nad Labem: Orct - Němeček, Pojkar, O. Kříž, Vobořil, Klobouček, Zeman, Novotný, Gýna - Hovorka, Pajič, Pazourek - Šagát, Mikulík, Heřman - Janků, Alinč, Dragoun - Kloz, P. Kříž, R. Pšurný. Trenéři: Rosol a Skrbek.

Reklama

Související témata: