Hlavní obsah

Ručinský si pochvaluje souhru první formace Sparty

PRAHA

Elitní útok Sparty ve složení David Výborný, Jaroslav Hlinka a Martin Ručinský se třemi góly podílel na výhře pražské Sparty v semifinále Českého poháru - Tipsport Cupu - nad Ústím nad Labem. Gól a dvě asistence si připsal Ručinský, který byl i důležitou postavou dramatické koncovky.

Foto: HC Sparta Praha

Martin Ručinský

Článek

Právě jeho totiž hosté faulovali v poslední minutě normální hrací doby a Michal Broš v následné přesilové hře rozhodl o výhře Sparty 5:4. Ručinský tak mohl být s hrou první formace vcelku spokojený. "Myslím si, že jsme měli docela pohyb, nahráli jsme si a nebylo to nejhorší. Samozřejmě, že je tam hodně rezerv," řekl Ručinský novinářům po utkání.

Osmatřicetiletý útočník předvedl i několik povedených "kousků" a bylo vidět, že se hokejem baví. "Měl jsem k sobě výborné hráče, o to je to lehčí. Už jsme spolu takhle hráli v národním mužstvu, takže se známe a vyhovíme si na ledě," uvedl olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa.

Litvínovský odchovanec v poslední minutě první třetiny zvýšil na 4:0. Ani sám ale pořádně neví jak. Hlavní zásluhu na jeho brance měl totiž chybující brankář soupeře Zdeněk Orct. "Ani nevím, jak se to stalo. Vystřelil jsem, Zdeněk Orct puk vyrazil a pak si ho srazil sám do branky. Nešťastný gól pro něj, šťastný pro nás," podotkl s úsměvem.

Ve druhé a třetí třetině však už Sparta na výkon z první části nenavázala a dovolila soupeři vyrovnat. "První třetinu jsme jako mužstvo nehráli špatně, ale pak jsme přestali hrát. Nevím, z jakého důvodu. Ústí začalo mít trochu lepší pohyb a byl z toho trošku malér. Nakonec jsme ale vyhráli," oddechl si Ručinský.

Zkušený útočník vynechal ze zdravotních důvodů většinu předchozí sezóny, dokonce dvakrát musel na operaci. Momentálně se ale cítí dobře. "Jako před operacemi, když mi nic nebylo. Druhý týden na ledě jsem měl problémy, asi tři dny jsem netrénoval. Na rezonanci mi našli vodu, tak mi ji vytáhli a od té doby se cítím výborně. Doufám, že to vydrží, ale přehnaný optimismus mě nedrží. Tam už jsem jednou byl," řekl realisticky.

Sparta si v úterý zajistila postup do finále, které se uskuteční za týden v úterý na jejím ledě. Bez ohledu na výsledek druhého semifinále mezi Jihlavou a Zlínem totiž bude lépe postaveným celkem z předešlé extraligové sezony. Ručinský ale bere pohár jako klasickou přípravu. "Já přistupuju ke každému zápasu stejně, pro mě se nic nemění. Když už zápasy hrajeme, tak je chceme vyhrát," dodal Ručinský.

Reklama

Související témata: