Hlavní obsah

Zlín deklasoval Jihlavu a ve finále Tipsport Cupu vyzve Spartu

Hokejisté Zlína deklasovali ve středečním semifinále Tipsport Cupu na jihlavském ledě 6:0 místní Duklu a postoupili do finále letní soutěže. V něm se utkají v úterý 1. září s pražskou Spartou.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Jihlavy se rozloučili s Tipsport Cupem semifinálovým debaklem se Zlínem - ilustrační foto.

Článek

Prvoligová Dukla si připsala v Tipsport Cupu cenné skalpy Slavie a Kladna, na dalšího extraligového soupeře si už nepřišla. Ačkoliv po většinu zápasu měli Jihlavané více ze hry, Zlínu stačilo k vítězství čekat na chyby soupeře, který jich v průběhu celého zápasu vyrobil bezpočet.

To přiznal i kouč Dukly Josef Augusta. "Kluci chtěli vyhrát, ale proti takovému soupeři jako je Zlín musíte být v defenzivě bezchybní. To my jsme dnes nebyli," komentoval příděl.

Prvních 13 minut přitom hrála Dukla výborně, ale výkonem ve zbývajících sedmi minutách úvodního dějství bývalého reprezentačního trenéra rozhněvala. "Do té 13. minuty jsme hráli my a pak už soupeř, který dával góly. První dvacetiminutovka rozhodla celé utkání," hodnotil Augusta.

Naopak kouč vítězů Zdeněk Venera neskrýval spokojenost. "Střelecky se nám dnes velmi dařilo. Jen doufám, že takhle produktivní budeme i v extralize. Snad jsme si to nevybrali v přípravě a něco si taky schovali," uvedl.

Přiznal, že Jihlava měla první třetinu více ze hry. "Když jsme během 14. minuty dali po chybách domácích dva góly, tak už na soupeři bylo vidět, že to bude mít těžké. Naopak my jsme se dostali do pohody a přidali další branky," konstatoval Venera, podle nějž postupem do finále splnil Zlín vytyčený cíl. "Nevím, jak to braly ostatní kluby, ale naším cílem bylo dojít co nejdál. To se podařilo," oddechl si stratég zlínské střídačky.

Potupný debakl načal ve 14. minutě zkušený domácí obránce Tomáš Ficenc, který ve středu hřiště nepochopitelně ztratil při rozehrávce puk a z následného gólu se poprvé v zápase radoval zlínský střelec Ivan Rachůnek. "Samozřejmě to byla moje zásadní chyba. Pak už bylo těžké se zápasem něco dělat, protože soupeř hrál opravdu dobře. Celé utkání bylo o našich individuálních chybách. Tu první jsem vyrobil právě já," sypal si popel na hlavu Ficenc.

Tipsport Hockey Cup - semifinále
Dukla Jihlava - PSG Zlín 0:6 (0:3, 0:2, 0:1).
Branky a nahrávky: 14. Rachůnek, 14. Kollár, 19. Rachůnek (Leška, Finsterle), 23. Finsterle (Hamrlík), 35. Důras (Köhler, Kollár), 47. Důras (Kollár, Nosek). Rozhodčí: Hribík, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. Diváci: 1413.
Jihlava: Řehoř (41. Benda) - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Posmyk, Chvátal, Zelený, Kašpar - Hodek, Bakus, Čachotský - Man, Takáč, Rytnauer - Polcar, Hanzal, Bezděk - Krupka, Zeman, Hrbatý. Trenér: Augusta.
Zlín: Sedláček - Bořuta, Hamrlík, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Finsterle, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Köhler - Kubiš, Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, Čech. Trenér: Venera.

Reklama

Související témata: