Hlavní obsah

Ručinský: Zdravotně se cítím výborně, už aby začala extraliga

PRAHA

Finále Tipsport Cupu rozhodl vítěznou brankou právě on, Sparta se tak může radovat z celkového triumfu. Útočníka Martina Ručinského ale mnohem více těší ještě jedna věc. Po sérii přípravných zápasů si olympijský vítěz z Nagana ověřil, že nadcházející sezónu je schopen absolvovat bez zdravotních potíží. A to je pro Ručinského po loňských problémech s kolenem výtečná zpráva.

Foto: René Volfík, ČTK

Martin Ručinský

Článek

Finále se Zlínem jste rozhodl brankou, která vypadala hodně jednoduše, souhlasíte?

Sám jsem trošku překvapený, že mi tam brankář nechal tolik místa. Nevím, proč to udělal, ale situaci mi ulehčil. Prakticky jsem nemusel vůbec nic udělat.

Jak moc si triumfu v Tipsport Cupu ceníte?

Nekoukám na to jako na výhru v poháru, nýbrž na celou letní přípravu. Ta byla dobrá, předváděli jsme slušné výkony. Finále se Zlínem bylo z naší strany unavené, ale na turnaji v Salcburku jsme odehráli tři zápasy ve třech dnech, do toho ještě cestování. Ale nějakým způsobem jsme to urvali a to se cení.

Na kolik ze svých sil jste se musel ve finále vydat vy?

Jak zápas nabýval na minutách, cítil jsem se lépe. V první třetině to bylo hrozné, nemohl jsem se ani rozjet. Pak už jsem se rozhýbal. Ale já jsem to po Salcburku čekal.

Spoustu let jste strávil v zámoří, kde příprava na sezónu začíná přeci jen později. Pamatujete tak náročné léto jako letos?

Asi ne. I když je zápasů hodně, sestava se většinou prostřídá, nějaká lajna odpočívá. Teď jsme měli čtyři zápas v pěti dnech, do toho nějaká zranění. Museli jsme odehrát všechno, bylo nás jako do mariáše. Ale to se nedá nic dělat. Teď máme nějaký čas na potrénování a odpočinek, ale ve středu už budeme ready.

Příprava Sparty byla značně specifická. Na jednu stranu kvalitně obsazený turnaj v Salcburku, na druhou stranu několik zápasů v rámci Tipsport Cupu s prvoligovými týmy, které, při vší úctě, nedosahují takové úrovně...

Byl jsem rád, že jsme absolvovali Salcburk. Byli tam kvalitní soupeři, to nás prověřilo. Jinak máte pravdu, že jsme hráli většinou s prvoligovými mužstvy. A to je kolikrát těžší, než hrát proti těm extraligovým.

Už několikrát bylo zmíněno, že turnaj v Salcburku byl fyzicky náročný. Zvlášť pro vás, kterého loňskou sezónu sužovaly zdravotní trable. Co vám v tomto ohledu turnaj ukázal?

Byla to pro mě takové prověrka, jak na to jsem fyzicky a zdravotně. A musím říct, že jsem se po obou stránkách cítil dobře. Ukázalo mi to, kde se nacházím. Dneska vím, že jsem schopný tuhle zátěž podstoupit a zápasy odehrát v maximálním tempu. To je pro mě výborná zpráva.

Již dříve jste prohlásil, že vaší smlouvu se Spartou budete řešit až koncem srpna. Až bude jasné, že budete sezónu schopen, co se týče zdravotní stránky, bez problémů absolvovat. Už jste se tedy s vedením Sparty sešel?

Zatím žádná jednání nebyla. Máme ještě týden, času je dost.

Vy osobně se zdravotně cítíte úplně v pořádku?

Cítím se výborně.

Extraliga je za dveřmi. Jste rád, že je období přípravy za vámi?

Určitě. Příprava je nutná, ale když už se začne naostro, zápasy mají šmrnc. Všichni se na to těšíme. Už aby to začalo!

Reklama

Související témata: