Hlavní obsah

Zlínský kouč Venera by rád do play-off a doufá v brzké uzdravení Balaštíka

Jan ŠkvorSport.cz

Přestože až na samotný vrchol v letním Tipsport Cupu hokejisté Zlína nevystoupali, jejich trenér Zdeněk Venera neskrýval, že s předsezónní přípravou je spokojený. Ševci se v letním poháru prezentovali ofenzivní hrou, která zkolabovala až v Holešovicích. To je před startem nového ročníku pozitivní zjištění. „Rádi bychom se dostali do play-off,“ odkryl Venera své plány.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér hokejistů Zlína Zdeněk Venera

Článek

Prohru se Spartou ve finále nebere Venera nijak tragicky. „Prohrát 1:2 není zas tak špatné. Při troše štěstí se nám v závěru mohlo podařit vyrovnat,“ pověděl zlínský lodivod, který si pochvaloval, že ačkoliv letní přípravné zápasy nedosahují kvality těch soutěžních, přistoupily oba celky k finále zodpovědně. „Bylo vidět, že oba týmy chtěly vyhrát. Ačkoliv se dostaly až do finále, žádný z nich se s tím nechtěl spokojit.“

V základní skupině Tipsport Cupu se Ševci mohli opřít o mimořádně produktivní útok, ten ale ve finále až na jeden případ vyšel naprázdno. Venera tuší, proč tomu tak je. „Musíme si přiznat, že ne každé mužstvo bralo zápasy v základní skupině vážně.“ Mizernou produktivitou v zápase se Spartou se ale příliš netrápí. „Neděláme z toho žádnou vědu. Oproti loňsku věřím, že útočná síla mužstva bude větší. Snad bychom ty góly mohli dávat snadněji. Celkově můžeme být s přípravou spokojení,“ těší zlínského trenéra.

K tomu by měl pomoci i kanonýr Jaroslav Balaštík, jehož služby ovšem nyní Ševci nemohou využívat. V základní skupině Tipsport Cupu jej při pěstním souboji zranil vítkovický bek Stehlík a Balaštík si tak musí na nějaký čas od hokeje odpočinout. Kouč Venera ovšem věří, že Leškův druh start extraligy stihne. „Věříme, že do té doby bude v pořádku. Už začíná pomalu trénovat.“

Hlavně aby lidi na hokej ve Zlíně chodili

Kdyby se Zlín musel bez Balaštíkových služeb obejít i na startu extraligy, znamenalo by to pro klub citelné oslabení. „To je samozřejmé. Jaroslav Balaštík je trojnásobným nejlepším střelcem extraligy. Loni dal v uvozovkách jenom dvacet gólů, pro nás je ale jedním z klíčových hráčů,“ potvrzuje Venera.

V minulé sezóně se Ševci probojovali do čtvrtfinále soutěže, s jakým výsledkem by byli spokojeni letos? „Všechny týmy chtějí hrát co nejvýš, já bych ale o nějakém konkrétním umístění mluvil nerad. My chceme hrát pěkný hokej, aby na něj lidi ve Zlíně chodili,“ volil Venera nejprve diplomatickou odpověď. Vzápětí ale své plány přeci jen specifikoval. „Rádi bychom se dostali do play-off,“ uzavírá.

Reklama

Související témata: