Hlavní obsah

Strach o tahouna reprezentace. Zadina odkulhal z ledu, posílí dvacítku na MS?

Praha

Kouč hokejové reprezentace do dvaceti let Václav Varaďa s ním pro blížící se světový šampionát v Kanadě počítá jako s tahounem týmu, proto vedení národního mužstva vyděsily záběry ze sobotního utkání AHL proti Milwaukee, které devatenáctiletý útočník Grand Rapids Filip Zadina kvůli zranění nedohrál. První zprávy však naštěstí hovoří o tom, že šestka letošního draftu NHL by neměla být zraněna vážně a její účast na MS by neměla být ohrožena.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Filip Zadina.

Článek

Zadina odstoupil ze hry na začátku třetí třetiny duelu po střetu se soupeřem u mantinelu ve středním pásmu. Pardubický odchovanec, jenž v utkání vstřelil gól a přidal asistenci, odkulhal na střídačku a do zápasu, který hokejisté Grand Rapids nakonec vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech, se už nevrátil.

Podle prvních informací si Zadina poranil třísla a nezasáhl do nedělního souboje proti domácímu Rockfordu. V pondělí by měl podstoupit další vyšetření, podle dostupných zpráv by ale nemělo jít o závažnější problém, takže by se k české juniorce připravující se v Kanadě měl připojit ve čtvrtek.

Zadina, který v červenci podepsal s Detroitem tříletý nováčkovský kontrakt, ale do nejslavnější hokejové soutěže světa zatím nenakoukl, odehrál v této sezoně za Grand Rapids 26 zápasů, v nichž zaznamenal osm branek a devět asistencí.

Ze zámořské AHL posílí českou juniorskou reprezentaci i Martin Kaut působící na farmě Colorada, slibně vypadá i účast dalšího útočníka Martina Nečase z rezervy Caroliny. Vedení národního týmu usiluje i o forvarda Filipa Chytila, ten ale pravidelně nastupuje v NHL za NY Rangers.

Česká dvacítka se na nyní na turnaj připravuje v kanadském Nanaimu. Součástí kempu budou i dvě přípravná utkání: 19. prosince se Slováky a 22. prosince proti USA.

Na turnaji se Varaďův výběr, který obhajuje čtvrté místo, v základní skupině utká se Švýcarskem, Ruskem, Kanadou a Dánskem. Mistrovství začne 26. prosince.

Reklama

Související témata: