Hlavní obsah

Celá hala byla proti nám, užívali jsme si a není to poslední slovo, vzhlíží český rodák k další medaili

Neporažení po velkém obratu v posledních desítkách sekund zůstávají Němci v košické skupině MS. V hektickém závěru rozesmutnili slovenské zástupy na tribuně. Z moře bílých dresů v hledišti v závěru po vyrovnání a nekompromisním vítězném zásahu skákalo radostí pár jedinců ve žluto-černo-červených barvách.

Foto: Pool, Reuters

Německý útočník Dominik Kahun v akci při zápase s Francií před gólmanem Florianem Hardym.

Článek

"Super! Celá hala byla proti nám, ale my jsme si to užívali," líčil pro hokej.sk německý útočník Dominik Kahun, rodák ze západočeské Plané po radostném rozuzlení dramatu ve prospěch německého týmu, který vyhrál 3:2.

"Takový je sport a hlavně hokej. Vše se může rychle měnit. Postavili jsme se tam přesně tak, jak jsme si to nakreslili. Říkali jsme si, že to musíme pálit na branku a padlo to! Byli jsme vděční už za vyrovnání, ale nakonec to Leon rozhodl," pokračoval třiadvacetiletý útočník.

Němci využili síly svého největšího trumfu Leona Draisaitla a uštědřili na konci krutou lekci domácím. Podobně jako s Kanadou v samém závěru znovu ztratili všechny body a jejich čtvrtfinálové šance jsou dosti nabourané.

Zato německé plány na play off jsou hodně reálné. „Byli jsme trochu unavení po těžkém zápase proti Francii, ale bojovali jsme do konce," pokračoval hráč Chicaga, který byl součástí německého stříbrného olympijského zázraku loni v Pchjongčchangu.

Zopakují Němci tažení za medailí i na Slovensku? "Věřím, že zdoláme i nějakého dalšího favorita," narážel Kahun na těžší program svého týmu v závěru bojů ve skupině. „Ještě jsme neřekli poslední slovo," dodal.

Reklama

Související témata: