Hlavní obsah

Češi jsou soupeřem snů! píší ve Švédsku. Vše mluví pro náš postup, věří

Zatímco čeští hokejisté se do posledního dne bojů ve skupině na domácím MS do 20 let strachovali o samotnou účast v play off, jejich čtvrteční čtvrtfinálový soupeř ze Švédska si užíval pohodovou jízdu za prvním místem ve skupině a není divu, že si Seveřané moc nepřipouštějí, že by pro ně Varaďův tým měl znamenat vážnější překážku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hráčů Švédska. Pro Tre Kronor na MS do 20 let už těžká rutina.

Článek

Hráči Tre Kronor poslední den roku smetli Slováky 6:2 a zaznamenali neuvěřitelnou 52. výhru v základních skupinách juniorských šampionátů za sebou. Třináctý rok po sobě tak základní část bez jakéhokoliv zaváhání vyhráli.

„V Ostravě se hrála skupina smrti, zato v Třinci to byla skupina uspávací. Vrchol zažila hned na začátku duelem Švédska s Finskem (3:2pp) a od té doby je to vlastně dlouhé čekání na čtvrtfinále. Za deset let, co na turnaje jezdím, jsem nikdy nezažil více předvídatelnou a méně dramatickou skupinu," posteskl si komentátor švédského listu Aftonbladet Hans Abrahamsson.

Švédové se navzdory vítězství v základní části budou ke čtvrtfinálovému duelu stěhovat do Ostravy, kde má své zázemí a skvělou diváckou podporu český tým.

Hráči Tre Kronor to tak budou mít ze své základny v polském městečku Ustroň trochu dál, ale změnu nijak neřeší.

„Bude nádherné hrát v bouřící hale. Co víc si přát než hrát před vyprodaným hledištěm," těší se obránce Victor Söderström.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Kapitán Švédů Adam Ginning v duelu se Slovenskem.

„Tlak domácích fanoušků určitě zvládneme. Naopak to bude velká zábava hrát před tolika lidmi," doplnil kapitán týmu Adam Ginning.

Ve Švédsku panuje před bitvou s Čechy značný optimismus. „V ostravské skupině není žádný snadný protivník, ale vzhledem k možnostem se Česká republika jeví jako soupeř snů," nezastírá Hans Abrahamsson z Aftonbladetu, že Kanada, Rusko či USA by přeci jen pro Seveřany znamenaly mnohem těžší výzvy.

„Češi před svými fantastickými fanoušky samozřejmě nejsou týmem, který jen tak přejedete. Už dlouho ale tvrdím, že je pro nás tím nejsnazším soupeřem. A ten pocit ještě zesílil potom, co proti Kanadě domácí tvrdě narazili," píše dále Abrahamsson.

A samozřejmě připomíná, že situace je pro Tre Kronor ještě příznivější poté, co ke zraněným elitním forvardům Laukovi a Jeníkovi přibývají na marodku Varaďova týmu další a další hráči. Mimo jiné i dva gólmani:

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva zraněný brankář české reprezentace Lukáš Pařík a Jan Myšák v duelu s Kanadou.

„I před zraněními rozhodně nedisponovali Češi žádným hvězdným výběrem. Jejich zlatá éra je dávno pryč. Mají nicméně masivní podporu fanoušků a umí hrát jako tým. Nicméně v kvalitě jednotlivých hráčů má Švédsko navrch."

Komentátor listu Expressen Robin Lindgren vidí situaci ještě jednoznačněji. „Vše hovoří pro postup Švédů." Lindgrena moc nezaujaly nejen výkony Čechů, ale ani samotný Třinec, kde skandinávský tým hrál duely ve skupině.

„Potom, co jsem byl na MS v Buffalu, jsem si myslel, že už nezažiju nudnější město. Ale stalo se. Třinec je nejnudnějším městem vůbec. Není tu absolutně nic," napsal komentátor na svůj Twitter.

Kdo postoupí do semifinále hokejového MS dvacítek?
Česko
53,3 %
Švédsko
46,7 %
Celkem hlasovalo 240 čtenářů.

Reklama

Související témata: