Hlavní obsah

Bude to kruté, tuší Švédové před bitvou s Čechy

Švédští hokejisté už tradičně na MS do 20 let ovládli základní skupinu a přestože jsou před čtvrtfinálovým duelem s Čechy velkými favority, jdou přeci jen trochu do neznáma. Oproti poklidnému Třinci je čeká vyprodaná bouřící hala v Ostravě, která bude téměř kompletně stát na straně domácího týmu. Seveřané se však očekávanou nepřízní publika příliš nestresují.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hokejistů Švédska na MSi. Zleva Nils Lundkvist, Samuel Fagemo, David Gustafsson a Nils Höglander.

Článek

„Musíme na to být připravení a zachovat chladnou hlavu. Před vyprodaným hledištěm to bude i pro nás zážitek a zároveň velký test. Pokud uspějeme, můžeme se od toho zápasu odrazit hodně daleko," nabádá útočník Albin Eriksson.

S vyhrocenými emocemi si nedělá velké starosti ani kapitán týmu Adam Ginning: „Pokud někdo bude křičet, je jedno, jestli to bude na nás nebo na Čechy. Já se na zápas každopádně těším."

Švédové porazili Varaďův tým před dvěma týdny ve Frýdku Místku 5:1, ale sami tomuto výsledku nepřikládají velkou váhu. „Nevím, jestli tohle něco znamená, čeká nás teď úplně jiný nový zápas," mávl rukou Samuel Fagemo, jenž při nedávné výhře nad Čechy zaznamenal dva góly.

„Hrát čtvrtfinále s Čechy v Česku je každopádně dost kruté. Bude to ale velká zábava. Publikum vyvine značný tlak, což vůbec nevidím jako něco negativního," dodal.

Švédové na MS napravují loňský výpadek ve čtvrtfinále, kde podlehli Švýcarům, jimž navíc nedali gól. Je jim jasné, že Češi se pokusí použít podobné zbraně jako loňský soupeř.

„Teď už budou zápasy vyrovnané a týmy udělají všechno pro úspěch. Musíme být připravení na fyzickou hru. Zachovat chladnou hlavu, abychom nebyli zbytečně vylučovaní," přitakává Albin Eriksson.

Reklama

Související témata: