Hlavní obsah

Trápí vás vypadávání vlasů? “Na začátku jsem byl skeptický. Asi jako každý“

„Cítil jsem se starší a byl přesvědčený, že ostatní si o mně myslí totéž,“ říká Thomas Lyberg. Když mu vlasy začaly řídnout, upravoval je tak, aby vypadaly přirozeně. Maskovat realitu ale nešlo donekonečna. „Takže když už byly prořídlé opravdu hodně, raději jsem si oholil hlavu,“ dodává.

Foto: Provexin

Ilustrační fotografie

Článek
Fotogalerie

Změny přišly rychle

Přípravek Provexin®A100HF Thomasovi doporučil kamarád. A první výsledky se objevily po zhruba 4-5 měsících každodenního užívání. Sám Thomas říká, že na sobě výrazné změny pozoroval po asi 7 měsících. „Kouty byly výrazně menší a na původně prořídlém temeni vlasy znovu zhoustly," popisuje. Přípravek používá už 4 roky a bude v tom pokračovat.

„Teď je vlastně jen na mně, jestli nechám vlasy růst, nebo se rozhodnu pro krátký sestřih. V rozhodování už mě nelimituje kvalita a hustota vlasů," vysvětluje Thomas a pochvaluje si i to, že Provexin®A100HF nemá ani žádné vedlejší účinky. S úsměvem také dodává, že spokojená je i jeho přítelkyně – kadeřnice. „Že prý vždycky dávala přednost mužům, u kterých mohla ukázat svůj kadeřnický um."

Dědičné vypadávání vlasů

Androgenní Alopecie neboli dědičná ztráta vlasů je nejčastější příčinou ztráty vlasů u mužů. Ta je dědičná a je způsobena zvýšenou citlivostní vlasových folikul na hlavě na mužský pohlavní hormon. Příčinou plešatění je kombinace genů, hormonů a věku. Většina mužů je zasažena touto formou vypadávání vlasů. V jakém věku a jak rychle vlasy vypadají se u jedinců liší. Vlasy rostou z vlasových folikulů, což jsou malé, pytlovitě-tvarované dutiny v kůži. Při androgenní alopecii se cyklus růstu vlasů zastaví v klidové fázi a nedostane se lehce zpět do růstové fáze.

Provexin® A100HF je zdravotnický prostředek, který má klinicky prokazatelné účinky proti dědičnému vypadávání vlasů. Provexin odstraňuje povlaky a rozpustí nečistoty, které ucpávají vlasové folikuly. Usnadňuje tak živinám, aby se dostaly k vlasovým folikulům a zlepšily podmínky pro růst vlasů.

Provexin® A100HF působí lokálně tam, kde chcete podpořit růst vlasů. Snadno se aplikuje a dobře proniká do pokožky hlavy. Provexin® A100HF má klinicky prokázaný účinek na růst vlasů a nemá hlášeny žádné vedlejší účinky. Pro dosažení nejlepšího účinku, by měl být gel aplikován na postiženou oblast dvakrát denně po dobu 6 až 9 měsíců.

Jiné výrobky proti padání vlasů? Nepříjemné zkušenosti a skepse

Thomas přiznává, že přípravek Provexin®A100HF nebyl jediný, který vyzkoušel: „Dokonce jsem naprosto vážně přemýšlel o transplantaci vlasů." Od té ho nakonec odradila nejen cena, ale i případná rizika a to, že výsledky nebyly zaručené. „Vyzkoušel jsem i několik přípravků na podporu růstu vlasů. Včetně jednoho, který mi doporučil můj lékař, ale měl velmi nepříjemné vedlejší účinky," popisuje. „Pokožka hlavy byla po jeho použití až neuvěřitelně suchá."

Provexin Thomas vyzkoušel na doporučení a zpětně přiznává, že byl k jeho účinkům značně skeptický. „Nevěřil jsem, že to bude mít účinek. Na druhou stranu jsem si ale říkal, že se vlastně nic nemůže stát, tak proč to nezkusit. Zpětně jsem moc rád, že jsem se takto rozhodl."

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.