Hlavní obsah

Dojede Pogačar ve žlutém až do Paříže?

Nejslavnější cyklistický závod světa se přehoupl do druhé poloviny. Po 11. etapě Tour de France suverénně kraloval průběžnému pořadí Tadej Pogačar. Na nejbližší pronásledovatele měl loňský šampion více než pětiminutový náskok! Řada jeho největších rivalů navíc z boje o celkový triumf vypadla.

Foto: Tipsport

Dojede Pogačar ve žlutém až do Paříže?

Článek

Tušíte, že Slovinec obhájí prvenství? Vsaďte si a celou Tour de France sledujte v přímých přenosech na TV Tipsport. Získejte navíc 500 Kč zdarma na své první sázky!

Favoritům se letos ve Francii nedaří. Primož Roglič po pádu odstoupil a nepokračuje ani Mathieu van der Poel, který jel šest dní ve žlutém dresu. Lídři Ineosu Geraint Thomas a Ritchie Porte nabrali více než hodinovou ztrátu a podobně na tom jsou i Julian Alaphilippe s Miguelem Angelem Lópezem.

Kdo tedy stíhá Tadeje Pogačara? V rozmezí 40 vteřin se na druhém až pátém místě po 11. etapě seřadili Rigoberto Urán, Jonas Vingegaard, Richard Carapaz a Ben O´Connor. Že by Tour de France byla už nyní rozhodnuta? Ani náhodou!

Ztratit minuty se dá při větrných rovinatých etapách a cyklisté mají navíc na programu ještě několik tvrdých horských etap. Po nedělním výjezdu do nadmořské výšky 2408 metrů (Port d´Envalira) zakončí středeční dějství šestnáctikilometrové stoupání na Col du Portet (2215 m), o den později pak peloton čeká legendární Tourmalet a výšlap do Luz Ardiden. Jste přesvědčeni, že Richard Carapaz díky podpoře silného týmu Ineos skončí nejhůře třetí? Pošlete na tiket kurz 2!

Pozor na ColbrellihoO zelený dres se po 11. etapě Tour de France přetahovali hlavně Mark Cavendish (218 bodů), Michael Matthews (160) a Jasper Philipsen (142). Hasbula20 ale vidí nejlepšího sprintera jinde.

„Sonny Colbrelli (138) umí přejet kopce a držet přitom tempo s top vrchaři. To bude do posledních etap jeho výhoda. V programu máme sprint po kopcích třetí i druhé kategorie, kde Cavendish těžko získá body. Zelený trikot získá Matthews, nebo Colbrelli. Já věřím Italovi,“ napsal v analýze s kurzem 4. Necháte se inspirovat?

Založte si účet u Tipsportu online bez návštěvy pobočky a získejte vstupní bonus 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 500 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.