Hlavní obsah

Za mužským přechodem stojí klesající hladina testosteronu

Většina mužů bude souhlasit, že dobrý a pravidelný sex je jedním z nejdůležitějších faktorů spokojeného kvalitního života. Naproti tomu přibývající věk je v tomto smyslu zcela přirozeně chápán jako nevýhoda.

Foto: Sport.cz

Ztráta energie a pocity vyčerpání patří mezi příznaky mužského přechodu.

Článek
Fotogalerie

Na vině může být klesající hladina testosteronu, jež mužům pomalu ale jistě ubírá na vitalitě a mužnosti. Je vědecky prokázáno, že hladina testosteronu v mužském těle začíná klesat po dosažení 30 let, v průměru o 1% ročně. To je bohužel nezvratný biologický proces, kterému dříve či později musí čelit každý muž. Jedná se o mužský přechod neboli andropauzu. Andropauza se může projevovat úbytkem energie, duševní labilitou, ale také poklesem sexuální výkonnosti.

Jak se bránit

Tou nejlepší obranou proti nežádoucím příznakům klesající hladiny testosteronu je sport a fyzická aktivita. Další vhodnou prevencí je pravidelné užívání přírodního doplňku stravy TestoMax, který je vyvinutý speciálně pro muže po třicítce, více na testomax.cz

Jedinečnou složkou v TestoMaxu je pískavice řeckého sena. Vědecká studie* z roku 2011 přinesla zajímavé poznání, že denní užívání pískavice má pozitivní vliv na libido a orgasmus. Zúčastnění muži neměli před testem problémy s erekcí, nicméně po pravidelném užívání pískavice řeckého sena (500 mg denně) potvrdili pozitivní vliv pískavice na jejich sexuální apetenci a orgasmus.

*) Steels E, Rao, Vitetta L,: "Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation." Phytother Res. 2011 Feb 10., DOI:10.1002/ptr.3360

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.