Hlavní obsah

Crossfit znamená dřinu, pot a námahu. Odměnou je skvěle vyladěná fyzička a zpevněné svalstvo

Být ve skvělé fyzické kondici a moci se navíc pyšnit zpevněným svalstvem je pro mnohé z nás nesplnitelným snem. CrossFit je soustava silových a kondičních cviků, které vás mohou k jeho naplnění značně přiblížit. Bez tvrdé a poctivé práce to však nepůjde. To je třeba si otevřeně říci hned na začátku.

Foto: Sport.cz

Crossfit znamená dřinu, pot a námahu. Odměnou je skvěle vyladěná fyzička a zpevněné svalstvo.

Článek
Fotogalerie

Využijte akční slevy 20% na vše ve specializovaném obchodě www.BotyObleceni.cz. Do poznámky k objednávce zadejte slevový kód "SPORT". Sleva platí do 11.10. 2015 a počítá se z doporučených cen.

CrossFit v sobě zahrnuje pečlivě sestavený soubor cvičebních prvků, které po vás samy o sobě nevyžadují žádné zvláštní schopnosti ani dovednosti. V tomto směru je CrossFit coby funkční trénink skutečně jednoduchou záležitostí. Pokud se tyto cviky provádí správným způsobem a pravidelně, výsledek se zaručeně dostaví. V praxi CrossFit připomíná klasické kolečko v posilovně, kde vystřídáte za určitou dobu několik cviků a pomůcek. Na rozdíl od klasické posilovny se však CrossFit nezaměřuje na jednotlivé partie těla. Působí globálně a zaměřuje se na celek. Jeho značnou výhodou je, že jej můžete provozovat kdekoli se právě nacházíte. Střihnout si CrossFit je možné nejenom v tělocvičně, ale klidně i doma, v práci nebo na zahradě. Nepotřebujete k němu žádné speciální stroje a vybavení.

Při CrossFitu si bohatě vystačíte s osou a kotouči, hrazdou, činkami, obyčejným švihadlem a vhodným oblečením, které zakoupíte u autorizovaného prodejce BotyObleceni.cz. To vše doplňujete kliky, sedylehy, dřepy a angličáky. Jednotlivé cviky nejsou nijak dlouhé, ale za to velmi intenzivní. Jedním ze základních cílů CrossFitu také je, abyste se nenudili. Jde v prvé řadě o lepší fyzičku a pevnější svalstvo, ale i těchto očekávaných výsledků lze dosáhnout nápaditým způsobem. CrossFit však není jen o cvičení, ale podle svých příznivců představuje životní postoj, ve kterém stojí na prvním místě snaha dosahovat psychické i fyzické svěžesti v osobním i pracovní sféře.

"Program CrossFitu je se dá odstupňovat podle obtížnosti a je skvěle použitelný pro každého odhodlaného jedince bez ohledu na dosavadní zkušenost se cvičením. Cvičební program se dá upravit pro mladší i starší lidi, i třeba pro bojovníky MMA a jiné atlety. Měníme a stupňujeme zátěž a intenzitu. Potřeby tréninku jsou odlišné mírou, počty, váhou a intensitou, nikoliv typem," říká certifikovaný trenér Zdeněk Weig z CrossFit Praha.

Teď už si jen stačí zvolit pohodlné boty a funkční oblečení, s jehož výběrem vám jako největší prodejce CrossFit v ČR a SR rádi poradí na www.BotyObleceni.cz. Ať už prostřednictvím internetového obchodu či přímo v kamenné prodejně v Praze 5 na Košířském náměstí.

Boty na CrossFit

Začít můžeme botami, jenž by pro účely CrossFitu měly být pohodlné, ale zároveň stabilní a pevné. V tomto směru vám můžeme určitě doporučit zbrusu novou fitnessovou obuv Reebok CrossFit Nano 5.0., jenž vyniká v mnoha směrech. Tato obuv je neuvěřitelné lehká , chrání chodidlo proti otřesům a rovněž je charakteristická maximální odolností proti opotřebení. Té to je dosaženo díky svršku vyrobeného z jedinečného kevlarového vlákna. Jistě oceníte také nadstandardní stability, jíž je docíleno prostřednictvím pouze pětimilimetrového rozdílu mezi patou a špičkou. Pro dřepy a vzpírání jsou tyto boty jako stvořené. Stejně jako například pro šplhání na laně, které vám usnadňuje speciálně upravená protiskluzová technologie RopePro.

Boty na CrossFit najdete na www.botyobleceni.cz/boty-na-crossfit

Oblečení na CrossFit

Pomohli jsme vám vybrat pro CrossFit vhodnou obuv, pojďme se nyní blíže podívat také na kvalitní fitnessové oblečení Reebok CrossFit, které najdete na BotyObleceni.cz. Konkrétně unikátní šortky vynikají nejenom elegantním designem, ale zejména užitnými vlastnostmi, které z nich činí ideální doplněk pro cvičení CrossFit. Speciální materiál 4-way stretch umístěný v rozkroku rozšiřuje rozsah vašeho pohybu. Zesílené postranní rozparky zase zvyšují celkovou odolnost materiálu. Nezbytnou součástí vašeho CrossFit šatníku by se bezpochyby mělo stát i pánské tričko Reebok CrossFit, u kterého oceníte technologii PlayDry, jenž odvádí z pokožky přebytečnou vlhkost. Dámy zase upoutá tílko Reebok CrossFit se speciálním Cordura vláknem, díky kterému je materiál odlehčený a odolný.

Oblečení na CrossFit najdete na www.BotyObleceni.cz/obleceni-na-CrossFit

Boty na vzpírání

Ke CrossFit neoddělitelně patří vzpírání, na které jsou speciálně vyvinuty vzpěračské boty. Nejširší nabídku vzpěračských bot je v eshopu BotyOblečení.cz, kde najdete značky Reebok, Inov-8 a Adidas. Všechny boty na vzpírání mají v prvé řadě pevný klín pod patou, jenž posiluje stabilitu a brání před pádem na záda při dřepech. Komfort a pohodlí je alfou a omegou, kterou si výše zmínění výrobci vzali skutečně k srdci.

Boty na vzpírání najdete na www.BotyObleceni.cz/boty-na-vzpirani

Přesvědčte se o tom také vy. Stylové i funkční oblečení a obuv pro CrossFit najdete na www.BotyObleceni.cz

Využijte akční slevy 20% na vše ve specializovaném obchodě www.BotyObleceni.cz. Do poznámky k objednávce zadejte slevový kód "SPORT". Sleva platí do 11.10. 2015 a počítá se z doporučených cen.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.