Hlavní obsah

Deset největších medailových nadějí podle sázkařů Tipsportu!

Jak vidí největší komunita sázkařů šance českých sportovců? Na koho tipéři nejvíc sázejí a komu na tiketech přihrávají cenný kov? Ve svém článku vám největší naděje představí sázkař s přezdívkou villager.

Foto: Sport.cz

Deset největších medailových nadějí podle sázkařů Tipsportu!

Článek

Inspirujte se v Tiket aréně!Podívejte se do Tiket arény a inspirujte se nejlepšími tikety od zkušených sázkařů, nebo se sami pochlubte svými úspěchy.

Založte si ZDE účet u Tipsportu k internetovému sázení a získejte vstupní bonus 50 000 Kč! Navíc dostanete zcela zdarma 150 Kč na své první sázky!

1. Ondřej Synek – veslování – skifNejvětším kandidátem na medaili je se vší úctou ke všem ostatním českým sportovcům Ondřej Synek. Dvojnásobný medailista z Pekingu a Londýna bude usilovat již o svou třetí medaili (triple).

Ondřej bude chtít navázat na zlatý úspěch z mistrovství světa v loňském roce. Ptáte se, kdo byl na tomto MS druhý? Ano, Mahé Drysdale. Skifař, který minule vyfoukl Synkovi zlato. Triumfu českého veslaře tentokrát věří v kurzu 5:1 na dvacet procent tipérů.

2. Jaroslav Kulhavý – cyklistika – cross countryDalším z top favoritů na medaili je cyklista jezdící na horském kole Jaroslav Kulhavý. Ten bude obhajovat londýnské zlato. Jaroslav má jeden primát, kterým se může pochlubit pouze on. Stal se historicky prvním cross country cyklistou, který vyhrál ve své disciplíně vše, co se dalo. O co přesně šlo? Juniorský mistr Evropy a světa z roku 2003, bronzový medailista z MS 2007 do 23 let, dvojnásobný mistr Evropy 2010 a 2011, vicemistr světa 2010, mistr světa 2011 a olympijský vítěz z roku 2012. Do boje vyjede v kurzu 6,50:1 na zlato.

3. Zuzana Hejnová – atletika – 400 m překážekDalší adeptkou je nejlepší česká sportovkyně za rok 2013 a 2015, Zuzana Hejnová. Liberecká rodačka v Londýně brala bronz. Za tu dobu však vylétla nahoru a v současnosti patří ke královnám této disciplíny. Vždyť na posledních dvou MS brala pokaždé zlatou medaili. Zuzanu ale bohužel provázejí zdravotní trable, v posledním případě měla problémy s achilovkou. V současnosti by však mělo být vše v pořádku a Hejnová tak bude usilovat o své první zlato v kurzu 3:1.

4. Barbora Špotáková – atletika – oštěpMnoho lidí o výkonech české šampiónky pochybuje a myslí si, že to nejlepší má za sebou. Tato disciplína je ale krajně nevyzpytatelná a uvědomme si, co už v oštěpu dokázala. Výkon 72,28 m drží bezmála 8 let a jako první žena přehodila 72metrovou hranici. Zřejmě půjde o její poslední hry, takže o motivaci má postaráno. Další útok na světový rekord to jistě nebude, avšak rodačka z Jablonce nad Nisou má šanci cennou medaili urvat. Stupně vítězů jí tipéři přihrávají v kurzu 1,45:1.

5. Lukáš Krpálek – judo – do 100 kgVlajkonoš české výpravy Lukáš Krpálek bude další nadějí našeho týmu. Pětadvacetiletý borec má za sebou několik velkých úspěchů – jak v juniorech, tak i v kategorii dospělých. Poslední velký primát si připsal v roce 2014, kdy se stal mistrem světa. Na to se bude snažit navázat i v Riu. Je skvělé mít po dlouhé době výborného judistu na světové úrovni. Do boje vyrazí s kurzem 6,5:1 na zlato.

6. Jiří Prskavec – vodní slalom K1Třiadvacetiletý Jiří Prskavec je druhý z generace Prskavců, který září ve vodním slalomu K1. Za nepříliš dlouhou kariéru už toho nasbíral daleko víc než jeho otec. Je držitelem zlaté medaile z MS 2015 v Londýně a z ME 2016 v Liptovském Mikuláši. Do semifinále naskočí jako největší favorit na medaili v kurzu 4,85:1.

7. Josef Dostál – rychlostní kanoistika K1 – 1000 mDalším třiadvacátníkem a nadějí na medaili je rychlostní kanoista Josef Dostál. Jako devatenáctiletý slavil bronzovou medaili v Londýně – v disciplíně K4 na 1000 m. Tady však bude závodit na kajaku jako jednotlivec. V tomto sportu se může stát opravdu cokoliv a řeč o favoritech zrovna není na místě. To, že si Josef Dostál odveze z Ria medaili, ocenili bookmakeři kurzem 1,55:1.

8. Martin Fuksa – rychlostní kanoistika C1 – 1000 mTakřka stejnou nadějí jako Josef Dostál je rychlostní kanoista Martin Fuksa. Další do party silného ročníku 1993 má za sebou již nemalé úspěchy z mistrovství světa. Patří sem zlato z Milána v roce 2015 na 500 m a stříbro na 1000 m. O rok dříve bral tento nymburský rodák také medaile – tentokrát bronz a stříbro ve stejném pořadí. Tentokrát si jeho medailový úspěch můžete zahrát v kurzu 1,55:1.

9. Miroslava Topinková Knapková – veslování – skifPokud máme v mužích ve skifu obrovského favorita (Ondřej Synek), to samé můžeme říct i o Miroslavě Topinkové Knapkové mezi ženami. Pětatřicetiletá vítězka z Londýna má nyní před sebou skromnější cíle, avšak pro medaili si bezesporu jede! Pokud si pamatujete její závod před čtyřmi lety, určitě si vzpomenete na její vítěznou jízdu, kterou doslova protrpěla v bolestech. Čas ale nezastavíte a Knapkové je nyní už 35. Soupeřky, které se jí dívaly ještě před pár lety na záda, se již nyní vyrovnaly. Ukončí Knapková kariéru medailí? Budeme fandit! Medaile se české skifařce bude na krku houpat v kurzu 3,50:1.

10. České tenistkyHned na několika frontách pak zahájil útok na bednu český tenis. Petra Kvitová je rázem hlavní favoritkou ženského tenisového pavouka. Na zlato jí můžete hrát v kurzu 3,50:1. Sehraná dvojice Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká obhajuje stříbro z Londýna a i tentokrát je největší sázkařská komunita posílá do finále v kurzu 3:1. Příjemným překvapením je pak cesta nově složeného páru Šafářová - Strýcová, který si na titul zahrál tipér s přezdívkou novis16, který si jde pro 22 126 Kč.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.