Hlavní obsah

Příznaky klesající hladiny testosteronu a jak proti nim bojovat

Výzkum ukazuje, že hladina testosteronu může u mužů kolísat. Nadměrný stres, nedostatek spánku, pohybu a špatná životospráva mohou způsobit krátkodobý pokles hladiny testosteronu. Hladina testosteronu je přímo vázána na to, co považujeme za typické mužské rysy a vlastnosti – například mužná postava, ochlupení, vousy, zabarvení hlasu. Je tak jasné, že správná hladina testosteronu je pro muže velice důležitá.

Foto: Sport.cz

Pokles hladiny testosteronu má negativní dopad na psychickou a fyzickou kondici muže.

Článek
Fotogalerie

Vysoká očekávání, časový tlak a mnoho úkolů přispívá k tomu, že stres je přirozenou součástí každodenního života. Když se stresujete, tělo produkuje větší množství stresového hormonu kortizolu. Časem to může vést ke snížení hladiny testosteronu v těle. Pokud tělo produkuje nižší množství testosteronu, může se stát, že začnete ztrácet svalovou hmotu, klesne energie a libido.

Fyzika a psychika

Vědecké studie ukazují, že u mužů nad 30 let dochází k přirozenému úbytku testosteronu a to každým rokem zhruba o 1%. V kombinaci s výše uvedeným životním stylem to může mít negativní vliv na zdraví a kvalitu mužského života. Muži sice o úbytku svalové hmoty, hromadění tuku nebo fyzické a duševní vyčerpanosti nemluví, ale chtějí je řešit.

Jak být silným a vyrovnaným mužem v dnešní době?

Existují možnosti, jak se těmto negativním vlivům způsobeným poklesem hladiny testosteronu bránit. Jednou z nich mohou být doplňky stravy určené pro muže. TestoMax je vyvinut speciálně pro muže po třicítce, aby jim pomohl bojovat s těmito negativními vlivy. Jeho aktivní látky přispívají ke zvýšení energie a snížení únavy (vitamín B6). Hlavní složkou přípravku je pískavice řeckého sena, takzvaný adaptogen. Adaptogeny mají tu vlastnost, že mohou chránit tělo proti vlivům okolního prostředí, jako je například stres.

„Abych se udržoval fyzicky a psychicky fit, tak vedle sportu jsem do svého jídelníčku zařadil i TestoMax. Obsahuje látky důležité pro mužské tělo, a to se mi líbí. Beru jednu tobolku denně vždy dopoledne a můžu říci, že už tolik nepociťuji únavu a mám víc energie. Můžu si tak lépe užít čas strávený s rodinou i v práci. A navíc se cítím v pohodě i při větším zápřahu," říká Michal Gallo z Hradce Králové.

Složení produktu TestoMax podporuje i růst svalové hmoty (pískavice řeckého sena), pomáhá podporovat a udržet rovnováhu metabolismu tuků (pískavice řeckého sena), přispívá k udržení normální hladiny testosteronu v krvi (zinek), přispívá k normální plodnosti (zinek) a k normální psychické činnosti (hořčík).

Muži berou TestoMax. Sleva na první balení 300 Kč. Doprava zdarma.

Měsíční balení produktu TestoMax obsahuje 30 tabletek pro 1 osobu. Jeho účinek je pozvolný. K dosažení nejlepších výsledků je nutné užívat TestoMax pravidelně a dlouhodobě, doporučujeme naplánovat užívání na 6 měsíců.

V České republice užívají TestoMax již tisíce spokojených zákazníků. Hlavním důvodem proč si vybrali TestoMax je jejich potřeba cítit se celkově lépe a mít sílu a energii na to, co je baví.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.