Hlavní obsah

Co dělá klesající hladina testosteronu s mužským tělem

Mužský přechod neboli andropauza je způsoben přirozeným úbytkem mužského pohlavního hormonu – testosteronu. Ohledně testosteronu bylo provedeno již mnoho výzkumů a je obecně známé, že tento primární mužský pohlavní hormon má zásadní vliv na kvalitu mužského života. Nejvyšší hladiny testosteronu dosahuje muž kolem dvacátého roku života. Po dosažení věku 30 let však začíná hladina testosteronu v mužském těle klesat přibližně o 1 % ročně. Jedná se o přirozený, fyziologický, vědecky prokázaný proces, kterému dříve či později musí čelit každý muž.

Foto: Sport.cz

Pokles hladiny testosteronu má negativní dopad na psychickou a fyzickou kondici muže.

Článek
Fotogalerie

Jak se bránit negativním důsledkům poklesu hladiny testosteronu přirozenou cestou?

Není tedy módní záležitostí, když se muži zajímají o testosteron a snaží se řešit negativní důsledky způsobené jeho poklesem. Mezi ty patří úbytek svalové hmoty, zpomalující se metabolismus, fyzická a duševní vyčerpanost nebo ztráta libida vedoucí k problémům v sexuálním životě. Proti nežádoucím příznakům klesající hladiny testosteronu – andropauzy - lze doporučit sport a fyzickou aktivitu. Vhodná je i úprava životosprávy. Doplněk stravy TestoMax byl vyvinutý speciálně pro muže po třicítce. Každá tobolka pomáhá udržet normální hladinu testosteronu v krvi (zinek), podporuje růst svalové hmoty (pískavice řeckého sena), přispívá k normální plodnosti (zinek) a normální psychické činnosti (hořčík).

Nárůst svalové hmoty i sebevědomí

Hlavní složkou ve vyváženém složení TestoMaxu je pískavice řeckého sena, která pomáhá podporovat růst svalové hmoty a udržet rovnováhu metabolismu tuků. Vědecká studie* prokázala, že užívání pískavice řeckého sena podporuje růst svalové hmoty. Po dobu 8 týdnů byly testované skupiny A a B podrobeny stejnému pravidelnému silovému tréninku. U skupiny A byl ve srovnání se skupinou B zaznamenán až 2x větší nárůst svalové hmoty než u skupiny B. Skupina A užívala 500 mg pískavice řeckého sena denně; skupina B užívala placebo. Obsah denní dávky pískavice řeckého sena v TestoMaxu je 600 mg.

Nevzdávejte to! Muži berou TestoMax. Sleva na první balení 300 Kč. Doprava zdarma.

TestoMax je ve spojení s fyzickou aktivitou tím nejlepším způsobem, jak si zajistit kvalitní a spokojený život po třicítce. Měsíční balení produktu TestoMax obsahuje 30 tabletek. Jeho účinek je pozvolný. V České republice TestoMax užívá již tisíce spokojených zákazníků. Hlavním důvodem, proč TestoMax užívají, je jejich potřeba cítit se celkově lépe, jako zamlada. Více na Testomax.cz

*(Poole Ch. et al.: J int Soc Sports Nutr.2010, 7:34)

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.