Hlavní obsah

Co spojuje šampióny Davida Svobodu a Charme Looka?

David Svoboda vlivem kombinace běžeckého a šermířského tréninku má takřka celoživotní chronické bolesti v oblasti okostic, které bývají zejména v obdobích tréninkových dávek více či méně limitující. Charme Looka postihlo zranění a poškození šlach v r. 2014.

Foto: Sport.cz

David Svoboda - Olympijský vítěz LOH 2012 v moderním pětiboji a Charme Look vítěz 126. Velké pardubické v roce 2016

Článek
Fotogalerie

Co tedy tyto vrcholové sportovce spojuje?

Pro výživu a regeneraci svého pohybového aparátu si David Svoboda, olympijský vítěz v moderním pětiboji, vybral kloubní výživu Geladrink SportAktiv®. Vlivem kombinace běžeckého a šermířského tréninku má takřka celoživotní chronické bolesti v oblasti okostic, které bývají zejména v obdobích extrémně vysokých tréninkových dávek více či méně limitující. David říká, že po Geladrinku se cítí jako dvacetiletý. Geladrink SportAktiv® obsahuje kromě kolagenních peptidů Fortigel® i L-karnosin, který zvyšuje svalovou sílu a chrání tkáně před oxidativním stresem a zakyselením organismu. L-Karnosin a kolagenní peptidy užívá i Charme Look, vítěz 126. Velké pardubické.

Jaké je doporučení odborníků?

Evropská liga proti revmatismu považuje nefarmakologickou léčbu za účinnou v 97 %. Součástí nefarmakologické léčby osteoartrózy je redukce hmotnosti, přiměřený a vhodný pohyb, speciální cvičení, psychoterapie i dietoterapie, jejíž součástí je i „dieta bohatá na kolagenní peptidy", kterou doporučoval prof. MUDr. Milan Adam, DrSc. oceněný cenou UNESCO, duchovní otec kloubní výživy Geladrink®. Na základě výzkumu prof. Adama a dalších odborníků z České společnosti tělovýchovného lékařství byl vyvinut nový doplněk stravy Geladrink SportAktiv® určený sportovcům a aktivním lidem.

Geladrink SportAktiv® zakoupíte v lékárnách nebo na www.orling.cz

Text: Ing. Kateřina Dušková

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.