Hlavní obsah

Mistrovství světa v hokeji: branky, body, emoce

Při letošním mistrovství světa jsme už byli svědky překvapivých vítězství, nervy drásajících zvratů i momentů, které zahřály u srdce i ty největší tvrďáky, jaké v hokeji najdeme na každé trestné střídačce i mimo ni.

Foto: Sport.cz

Branky, body, emoce!

Článek
Fotogalerie

Všichni jsme s úžasem sledovali zákroky francouzského brankáře Floriana Hardyho, který do zápasu proti favorizovaným Finům dal všechno a svým odhodláním dodal týmu sílu. Pomohl mu zápas dotáhnout k fantastickému výsledku 5:1, a tak se nabízela cena pro nejlepšího hráče utkání. Tu mu spoluhráč, útočník Pierre-Édouard Bellemare, dokonce kolegiálně přenechal. Skromné gesto vzbudilo mezi fanoušky bouřlivý ohlas. Dobří lídři taková gesta dělají, nebo ne?

Při nedělním zápase Česka s Francií pět gólů tentokrát inkasovali Francouzi. Nejen proto byly medailonky českých hráčů po zápasu zajímavé. Snad žádný z nich totiž nezapomněl popřát své mámě všechno nejlepší ke Dni matek. Milé gesto, které se nestyděli předvést před spoluhráči ani televizními kamerami je o to hezčí, že právě rodina a zázemí je v hokeji důležitá. Vstávat brzo ráno, odvézt kluka na stadion, přichystat mu svačinu a zabalit vypraný dres, fandit na zápasech, přehlídnout občas průšvih ve škole a mladého sportovce ze všech sil podporovat na stadiónu i mimo něj, to je k nezaplacení. A ten zápas Češi vyhráli!

Takovými lidmi bychom se měli inspirovat! A pak se za projevený charakter královsky odměnit, třeba za studena chmeleným ležákem. Nezapomeňte ani vy na konci dne odměnit svůj charakter! Pivo s charakterem pro muže s charakterem.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.