Hlavní obsah

Světový rekordman prozradil, jak se bránit negativním příznakům klesajícího testosteronu

Nebudeme chodit okolo horké kaše. Období mezi 30. a 40. rokem života je pro většinu mužů časem, kdy v jejich těle ubývá primárního mužského pohlavního hormonu. A v běžném životě se tahle změna projevuje poklesem energie, úbytkem svalové hmoty, a naopak větším sklonem k tloustnutí. Řešení? Existuje. A může mít podobu kvalitního doplňku stravy.

Foto: Testomax.cz

Jan Železný

Článek

Potravinové doplňky už dávno nejsou jen výsadou těch, kteří tráví dlouhé hodiny v posilovně. Do svého života je zařazují i muži, kteří chtějí aktivně bojovat proti negativním důsledkům snižování hladiny mužských hormonů. Fungují? Ty kvalitní, mezi které Testomax bezesporu patří, ano. Dokládají to četné výzkumy.

Vědecká studie* prokázala, že užívání pískavice řeckého sena podporuje růst svalové hmoty. Po dobu osmi týdnů byly testované skupiny A a B podrobeny stejnému pravidelnému silovému tréninku. U skupiny A byl ve srovnání se skupinou B zaznamenán až 2x větší nárůst svalové hmoty. Skupina A užívala 500 mg pískavice řeckého sena denně; skupina B užívala placebo. Obsah denní dávky pískavice řeckého sena v TestoMaxu je 600 mg. Každá tobolka TestoMaxu při dlouhodobém užívání tak podporuje růst svalové hmoty a udržuje rovnováhu metabolismu tuků. To mužskému organismu následně může přinést větší vitalitu, sílu a lepší fyzický výkon a tím i lepší život.

Světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný chlapům TestoMax doporučuje

"Myslím, že jako bývalý vrcholový sportovec se v doplňcích stravy celkem vyznám a chápu, co je v jednotlivých věkových obdobích důležité. Jisté je, že v určitém věku se chlap o sebe musí začít více starat a udržovat se," říká světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný. „Testomax beru pravidelně a doporučuji ho!" dodává.

Jak se bránit?

Co dělat, abyste během „mužského přechodu" zastavili zhoršující se fyzičku? Nic složitého. Pokles hladiny mužských hormonů zmírní zdravý životní styl a pohyb. Příjem látek, které obsahuje semeno pískavice řeckého sena pak může být dobrou volbou pro muže, kteří chtějí získat zpět také svůj elán a sexuální touhu.

Doplněk stravy Maxulen tato semena řeckého sena obsahuje (konkrétně 600 mg v 1 tabletě), a podporuje tak růst svalové hmoty a udržuje rovnováhu v metabolismu tuků. Kromě toho obsahuje hořčík a vitamín B6, které přispívají ke snížení míry únavy, normální psychické činnosti a normálnímu metabolismu. Zinek pak přispívá k normální plodnosti a reprodukci a také k udržení normální hladiny testosteronu v krvi.

* (Poole Ch. et al.: J int Soc Sports Nutr.2010, 7:34)

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.