Hlavní obsah

Chci medaili, hlásí Boltův sok. V Londýně byl ještě do počtu

Rio,Praha

Jít na start s vědomím, že máte vedle sebe Usaina Bolta, není asi dvakrát povzbuzující. Vaše šance na zlato rapidně padají. Ano, Jamajčan bude největším favoritem na zlatou olympijskou medaili ve sprintu na sto i dvě stě metrů. Jenže cenný kov bude chtít získat také britský sprinter Adam Gemili. Před čtyřmi roky v Londýně hlavně nasával atmosféru, teď chce více. Daleko více.

Britský sprinter nechce být jen do počtu.Video: SNTV

 
Článek

„Zatím moc tlak necítím. Když jsem v osmnácti letech přijel do Londýna, dalo by se říct, že jsem tam byl jen do počtu. Byl jsem si to tam užít. Od sebe jsem nic neočekával," přiznává v rozhovoru.

Pro brazilskou misi má ale jiné plány. Pomýšlí na stupně vítězů, ale o překonání Bolta nemluví. Pokud bude jamajský rychlík opět králem, na rozdělení zůstávají další dvě medaile.

„Teď si na sebe kladu větší nároky. Doufám, že se mi ze sebe podaří dostat to nejlepší. Do závodu si věřím a doufám, že na dvoustovce předvedu dobrý výkon a dostanu se do finálového boje o medaile. Už nechci být jen do počtu. Chci bojovat o medaile. Chci, aby se lidé podívali na startovní listinu a řekli si, od Gemiliho čekám dobrý výkon," má představu britský sprinter.

Reklama

Související témata: