Hlavní obsah

Vítězku maratónu před cílem vylekala demonstrantka s cedulí

Rio de Janeiro

Závěr olympijského závodu maratonkyň málem narušila žena, která přeskočila bariéru u kraje silnice a vběhla mezi vytrvalkyně. Demonstrantku s cedulí z trati rychle odtáhli dva příslušníci ozbrojených složek. Policie později oznámila, že pětadvacetiletá žena čelí obvinění kvůli neoprávněnému vstupu na závodní trať.

Foto: Pool, Reuters

Keňská běžkyně Jemima Sumgongová běží kolem fanoušků.

Článek

V dlouhé cílové rovině se minula s vítěznou Keňankou Jemimou Sumgongovou, která podobnou situaci zažila v této sezóně už podruhé. Při jejím triumfu v dubnovém Londýnském maratonu vběhl na trať muž.

"Bála jsem se. Když ne mě, mohla strhnout některou z mých kolegyň," řekla po doběhu na proslulém Sambodromu první keňská vítězka maratonu žen v olympijské historii.

Narušitel z řad diváků výrazně zasáhl do průběhu olympijského maratonu v Aténách v roce 2004, kdy vedoucího brazilského běžce Vaderleie de Limu srazil pomatený bývalý irský kněz. De Lima se vrátil do závodu, který dokončil na třetím místě. Satisfakci zažil v úvodu her v Riu, kdy při slavnostním zahájením dostal čestnou úlohu zaplit olympijský oheň na stadiónu Maracaná.

Reklama