Hlavní obsah

Rybičkou si Millerová doskočila pro zlato. A teď hurá na svatbu

Rio de Janeiro

Měla na těle pár modřin a odřenin, ale ty rychle přebolí. Zvlášť když se Bahamance Shaunae Millerové na krku houpalo olympijské zlato ze čtvrtky. Američance Allyson Felixové v posledních metrech skokem za cílovou čáru sebrala naději na unikátní páté olympijské zlato. V osobním rekordu 49,44 s byla Millerová o sedm setin první.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Bahamka Shaunae Millerová do cíle finálového běhu na 400 metrů skočila rybičku.

Článek

Felixová si dělala zálusk na vítězný double, kvůli ní se měnil program olympiády, aby bylo možné skloubit 200 i 400 m. Jenže na dvoustovce se neprobila z americké kvalifikace, uniklo jí i čtvrtkařské zlato. „Byl to pro mě těžký rok. Tady jsem do toho dala vše, ale v posledních deseti metrech už jsem v sobě prostě víc neměla," vyprávěla v slzách.

Millerové se poslední metry závodu vytratily z paměti. „Vybavím si, že jsem běžela, toužila vyhrát a najednou ležela na zemi. Nikdy předtím jsem takhle nepadla do cíle," vyprávěla a ledovala si odřená místa na těle.

Když se za cílem na zemi vzpamatovávala, na tabuli naskočily výsledky. „Najednou jsem uslyšela mámu, jak na tribuně křičí: Jo, jo, jo! V ten moment jsem si pomyslela, že jsem asi musela vyhrát, tak bych měla ze země vstát. Úžasný pocit," usmívala se bahamská čtvrtkařka, která teď chystá svatbu s estonským vícebojařem Maicelem Uibem.

Reklama