Hlavní obsah

Rosolová plánuje návrat k pětiboji. Vyčistím si hlavu, těší se

Rio de Janeiro

Denisa Rosolová nerada upadá do stereotypu, což v kariéře prokázala několika změnami disciplín. Čtvrtce překážek už se věnuje čtyři roky, a tak opět pokukuje po zpestření. Aspoň v halové sezóně. „Chtěla bych se odreagovat, a tak jsem navrhla, že v zimě zkusím pětiboj,“ prohlásila svěřenkyně Martiny Blažkové po olympijském semifinále, v němž s časem 57,39s obsadila poslední 24. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Denisa Rosolová.

Článek

S vícebojem má vcelku bohaté zkušenosti, startovala v něm na olympiádě v Pekingu, v pětiboji držela český rekord. „Chtěla bych si zpestřit přípravu a trochu potrápit Kačku ve skupině, aby se vytáhla, a já si vyčistila hlavu," těší se na souboje s Kateřinou Cachovou. Naposledy ve víceboji závodila v roce 2010. „Jsem skokansky rychlostní typ a začíná mi to chybět," přiznává Rosolová, která v neděli oslaví třicáté narozeniny. Dobrého vícebojařského rádce má ostatně doma, jejím partnerem je Adam Sebastian Helcelet.

Nebránila by se ani startu na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě. „I když tam je to složité s kvalifikací. Spíš kdybych běžela rychlou čtvrtku, zkusila bych tu," přemítá bývalá halová mistryně Evropy na 400 m.

Představí se Rosolová i venku na nějakém sedmibojařském mítinku? „Dvoustovku uběhnu, osmistovku taky, ale tam je ten oštěp," připomíná svoji slabinu. „A v hale se nejvíc bojím výšky," hlásí Rosolová, která naopak v minulosti excelovala zejména v dálce.

Plány na návrat k víceboji už jí v minulosti zhatila bolest nártu. „Ten mě bolí i teď, akorát ne na odrazové noze, tak je to dobrý," usmála se.

Reklama

Související témata: