Hlavní obsah

Trojskokan Claye se po stříbrném závodě na stadiónu zasnoubil

Rio de Janeiro

Nejen útok na medaili měl v plánu trojskokan Will Claye, když v úterý mířil na olympijský stadion. Pětadvacetiletý Američan během soutěže pečlivě střežil svou tašku, v níž se ukrýval diamantový prsten, se kterým hodlal bez ohledu na výsledek finále požádat o ruku svou přítelkyni Queen Harrisonovou. A po zisku druhého olympijského stříbra za sebou svůj plán uskutečnil.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Trojskokan Will Claye se stříbrnou medailí.

Článek

Claye po finále, v němž podlehl jen krajanovi Christianu Taylorovi, z tašky vyzvedl prstýnek a zabalený do americké vlajky vyběhl do hlediště. Tam poklekl před Harrisonovou, jež se tentokrát do amerického týmu sprinterek nekvalifikovala, a jako už několik olympioniků v Riu před ním vyslovil zásadní otázku. Od překvapené přítelkyně se dočkal kladné odpovědi.

O chystané žádosti o ruku věděly jen dvě nejbližší kamarádky sedmadvacetileté překážkářky, která si olympijskou atmosféru vyzkoušela v roce 2008 v Pekingu. "Když jsem se ráno probudil, cítil jsem, že to dneska bude nejlepší den mého života. Půjdu tam, odvedu si v závodu, co bude potřeba, a pak z ní udělám svojí snoubenku," řekl Claye, jenž před čtyřmi lety v Londýně získal i bronz mezi dálkaři.

Během prvního týdne olympijských soutěží byli fanoušci v Riu svědky žádostí o ruku už při ženském ragby, skocích do vody či jezdectví. "Vyhrkly jí slzy. Neměla o tom ani tušení," popsal Claye první reakci své nyní už snoubenky.

Reklama

Související témata: